Odlična vest za roditelje: ODLUKOM OPŠTINSKOG VEĆA VRTIĆI JEFTINIJI 50 ODSTO

Na sednici Opštinskog veća doneta je Odluka o umanjenju cene boravka dece u vrtićima na području Opštine Smederevska Palanka.

Tim povodom oglasio se predsednik Opštine, Nikola Vučen, koji je rekao da je ovo odluka na koju treba da budu svi ponosni budući da se radi o najmlađima na kojima svet ostaje.  

-Danas smo na sednici Opštinskog veća doneli odluku, na koju ćemo svi biti ponosni jer  se radi o našim najmalađima, na kojima svet ostaje, a reč je  o smanjenju cene  boravka  dece u vrtićima za 50 odsto. To znači da trenutna cena od 6.140 dinara biće umanjena za 50 odsto i iznosiće blizu 3.100 dinara, što će ujedno i biti najniža cena boravka dece u vrtićima u našem regionu. Ova Odluka stupa na snagu od 1. januara 2022. godine. Poštovani sugrađani, dragi roditelji, proteklih nekoliko godina prošli smo kroz težak period. Godinama unazad deca i mladi, od strane lokalne vlasti,  bili su apsolutno zapostavljeni. Konsolidacijom našeg budžeta uspeli smo da obezbedimo sredstva koja će direktno uticati na poboljšanje života i životnog standarda svih naših sugrađana. Zajedno idemo u nove pobede – rekao je Vučen.

Ovom odlukom svi koji izmiri obaveze od 1. do 20. u mesecu za prethodni mesec stiču pravo na umanjenje u iznosu od 50 odsto od  ekonomske cene usluge po detetu, a obuhvaćeni su i korisnici koji imaju dugovanja iz ranijeg perioda koji imaju mogućnost  da naprave sporazum o reprogramu duga u više mesečnih rata, bez kamate, sa PU „Čika Jova Zmaj“ najkasnije do 31. 12. 2021. godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.