ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Одлична вест за родитеље: ОДЛУКОМ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ВРТИЋИ ЈЕФТИНИЈИ 50 ОДСТО

На седници Општинског већа донета је Одлука о умањењу цене боравка деце у вртићима на подручју Општине Смедеревска Паланка.

Тим поводом огласио се председник Општине, Никола Вучен, који је рекао да је ово одлука на коју треба да буду сви поносни будући да се ради о најмлађима на којима свет остаје.  

-Данас смо на седници Општинског већа донели одлуку, на коју ћемо сви бити поносни јер  се ради о нашим најмалађима, на којима свет остаје, а реч је  о смањењу цене  боравка  деце у вртићима за 50 одсто. То значи да тренутна цена од 6.140 динара биће умањена за 50 одсто и износиће близу 3.100 динара, што ће уједно и бити најнижа цена боравка деце у вртићима у нашем региону. Ова Одлука ступа на снагу од 1. јануара 2022. године. Поштовани суграђани, драги родитељи, протеклих неколико година прошли смо кроз тежак период. Годинама уназад деца и млади, од стране локалне власти,  били су апсолутно запостављени. Консолидацијом нашег буџета успели смо да обезбедимо средства која ће директно утицати на побољшање живота и животног стандарда свих наших суграђана. Заједно идемо у нове победе – рекао је Вучен.

Овом одлуком сви који измири обавезе од 1. до 20. у месецу за претходни месец стичу право на умањење у износу од 50 одсто од  економске цене услуге по детету, а обухваћени су и корисници који имају дуговања из ранијег периода који имају могућност  да направе споразум о репрограму дуга у више месечних рата, без камате, са ПУ „Чика Јова Змај“ најкасније до 31. 12. 2021. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *