ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Одржан протест грађана на Тргу код фонтане – најављена нова окупљања

На Тргу код фонтане у Смедеревској Паланци одржан је први протестни скуп грађана.

Окупило се тридесетак Паланчана који су у мирно исказали своје незадовољство актуелним дешавањима у земљи.

Организатори, који су потписани као Грађани Паланке, објавили су проглас и најавили наредна окупљања грађана на истом месту:

„Да се уз опште препоручене мере опреза и дистанце, од
суботе 11. јула 2020. у 19:30 сваке вечери окупљамо код градске Фонтане и одржавамо МИРНЕ протесне скупове и шетње градом и на тај начин изразимо своје дубоко неслагање са мерама репресије и изолације и са настављањем спровођења затварања грађана кроз незаконита ванредна стања, а под изговором борбе против Ковида-19.
– Желимо слободу кретања, право на рад и могућност похађања наставе на уобичајен, класичан начин.
– Противимо се присилном вакцинисању и сматрамо да то мора бити искључиво право и избор сваког појединца понаособ.
– Противимо се инсталирању 5Г мреже, без претходне ДЕЦИДНЕ сагласности грађана и несагласни смо са довођењем људи и читавог окружења у стање експеримента.
– Противимо се поновном увођењу полицијског часа, а посебно након ове спознаје о недоследности оних који га према сопственим потребама укидају и поново уводе.
– Противимо се вођењу психолошког рата против сваког појединца од стране државе и манипулисању народним мнењем путем медија којима се крајње необјективно, систематично и злонамерно креира страх код људи и спроводи терор и диктатура под видом лажне бриге о заштити здравља и опште безбедности.
– Противимо се апсолутно недопустивим мерама полицијских снага и изражавамо солидарност са свим грађанима над којима је претходних дана полиција употребила најбруталније методе и силу.Скуп је спонтана грађанска реакција на актуелна дешавања, као такав потпуно аполитичан (у негативном смислу ове речи), нестраначки и свако је добродошао искључиво у својству обичног грађанина, а никако у својству представника било које странке или у име политичке опције којој припада.
Сваки учесник ових окупљања сноси пуну личну, кривичну и материјалну одговорност за своје поступке.
Насиље је потпуно недопустиво и неприхватљиво и оно неће бити израз и метод изражавања ставова и мишљења учесника ових мирних протесних шетњи и окупљања.
Моле се сви учесници да у племенитом духу и по угледу на наше најсветије претке, покажу зрелост и мудрост и не падају у замке простаклука и вулгарности и на тај начин прљају ова наша сабирања, јер је ова борба између осталог и против просташтва оних који управљају овом земљом.
КАКО БИ ПРЕДУПРЕДИЛИ И КАНАЛИСАЛИ ПОДМЕТАЊЕ ЕВЕНТУАЛНИХ НЕМИРА И ВАНДАЛИЗАМ ОД СТРАНЕ ИНСАЈДЕРА, МОЛИМО СВЕ ИСКРЕНЕ И ДОБРОНАМЕРНЕ ПРИСТАЛИЦЕ ОВИХ МИРНИХ ПРОТЕСТА, ДА У ТАКВИМ СЛУЧАЈЕВИМА СВИ ЈЕДНОСТАВНО ОСТАНУ НА МЕСТУ НА КОМЕ СУ СЕ ЗАТЕКЛИ И ДА СЕ СПУСТЕ КА ЗЕМЉИ И ДА СВОЈИМ МОБИЛНИМ ТЕЛЕФОНИМА СНИМЕ ОНЕ КОЈЕ ЧИНЕ НАСИЉЕ И СКАНДАЛ.
Са поштовањем, ГРАЂАНИ ПАЛАНКЕ.“ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *