ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Одржана 31. седница Општинског већа: ДРАГОСЛАВ ЖИВАНЧЕВИЋ – НОВИ НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

Најважнија тачка тридесет прве седнице Општинског већа била је избор начелника општинске управе. У периоду од 27. јуна , када је објављен Конкурс у Дневном листу Данас, до 12. јула 2017. године, Конкурсној комисији (у саставу Ивана Танасковић, Данка Богуновић и Милан Павловић)  стигла је једна пријава, коју је поднео Драгослав Живанчевић, дипломирани правник из Смедеревске Паланке. Комисија је утврдила да кандидат испуњава све услове неопходне за обављање ове функције, па је једногласном одлуком чланова Општинског већа Живанчевић изабран за новог наченика Општинске управе Општине Смедеревска Паланка.

Донета је и одлука о  образовању Мобилног тима за инклузију Рома, стручног тела које ће предузимати активности у циљу унапређивања положаја Рома на подручју Општине, у складу са законом,  помагати у борби против сиромаштва и стварању услова за укључивање Рома у друштвени живот. Чланови овог тима биће координатор за ромска питања, Дарко Стојадиновић, здравствена медијаторка у Општини Смедеревска Паланка, Славица Тирнанић, представник Центра за социјални рад у Паланци, Милица Пантић, представник надлежне филијале Националне службе за запошљавање, Александра Миљковић, и педагошки асистент, Здравка Симић.

Општинско веће је дало сагласност на Уговор закључен са ЈКП “Водовод”, и одобрило захтев за финансијску помоћ.

На конференцији за штампу, одржаној непосредно после седнице Општинског већа, председник општине, Топлица Пинторовић, говорио је и о радовима на реконструкцији улице Вука Караџића, и дијалогу са грађанима који се противе уклањању липа у овој улици, које треба да замене нове саднице, по окончању радова на путној инфраструктури.

– Данас смо разговарали са представницима грађана. Били су то конструктивни разговори. Људи са којима смо разговарали желе да се та улица санира и да се превазиђу постојећи проблеми, рекао је Пинторовић.

– Сарадња локалне самоуправе и грађана мора да постоји, пре свега из разлога што је локална самуправа најнижи облик власти доступан свим грађанима, и сваки грађанин има право да изнесе своје проблеме и изрази своје мишљење, да позове председника општине, заменика председника, чланове општинског већа, да разговара са њима, да изнесе предлоге, планове, своје виђење како решавати проблеме на подручју општине Смедеревска Паланка. Ми разговарамо са грађанима, и свакако ћемо превазићи тренутне проблеме, изјавио је Пинторовић.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *