Održana 31. sednica Opštinskog veća: DRAGOSLAV ŽIVANČEVIĆ – NOVI NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE

Najvažnija tačka trideset prve sednice Opštinskog veća bila je izbor načelnika opštinske uprave. U periodu od 27. juna , kada je objavljen Konkurs u Dnevnom listu Danas, do 12. jula 2017. godine, Konkursnoj komisiji (u sastavu Ivana Tanasković, Danka Bogunović i Milan Pavlović)  stigla je jedna prijava, koju je podneo Dragoslav Živančević, diplomirani pravnik iz Smederevske Palanke. Komisija je utvrdila da kandidat ispunjava sve uslove neophodne za obavljanje ove funkcije, pa je jednoglasnom odlukom članova Opštinskog veća Živančević izabran za novog načenika Opštinske uprave Opštine Smederevska Palanka.

Doneta je i odluka o  obrazovanju Mobilnog tima za inkluziju Roma, stručnog tela koje će preduzimati aktivnosti u cilju unapređivanja položaja Roma na području Opštine, u skladu sa zakonom,  pomagati u borbi protiv siromaštva i stvaranju uslova za uključivanje Roma u društveni život. Članovi ovog tima biće koordinator za romska pitanja, Darko Stojadinović, zdravstvena medijatorka u Opštini Smederevska Palanka, Slavica Tirnanić, predstavnik Centra za socijalni rad u Palanci, Milica Pantić, predstavnik nadležne filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Aleksandra Miljković, i pedagoški asistent, Zdravka Simić.

Opštinsko veće je dalo saglasnost na Ugovor zaključen sa JKP “Vodovod”, i odobrilo zahtev za finansijsku pomoć.

Na konferenciji za štampu, održanoj neposredno posle sednice Opštinskog veća, predsednik opštine, Toplica Pintorović, govorio je i o radovima na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića, i dijalogu sa građanima koji se protive uklanjanju lipa u ovoj ulici, koje treba da zamene nove sadnice, po okončanju radova na putnoj infrastrukturi.

– Danas smo razgovarali sa predstavnicima građana. Bili su to konstruktivni razgovori. Ljudi sa kojima smo razgovarali žele da se ta ulica sanira i da se prevaziđu postojeći problemi, rekao je Pintorović.

– Saradnja lokalne samouprave i građana mora da postoji, pre svega iz razloga što je lokalna samuprava najniži oblik vlasti dostupan svim građanima, i svaki građanin ima pravo da iznese svoje probleme i izrazi svoje mišljenje, da pozove predsednika opštine, zamenika predsednika, članove opštinskog veća, da razgovara sa njima, da iznese predloge, planove, svoje viđenje kako rešavati probleme na području opštine Smederevska Palanka. Mi razgovaramo sa građanima, i svakako ćemo prevazići trenutne probleme, izjavio je Pintorović.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.