ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Одржана 70. седница Општинског већа

IMG_0112Чланови Већа на 70. седници утврдили су Предлог програма одржавања комуналне инфраструктуре (јавна хигијена, зеленило, зимска служба и кошење траве уз локалне путеве) Општине Смедеревска Паланка за текућу годину, и овај предлог наћи ће се пред одборницима Скупштине општине.

Такође, утврђен је и Предлог одлуке о распореду радног времена у Дому здравља у Смедеревској Паланци.

Разматран је и предлог о корекцији цене воде, по захтеву Јавног комуналног предузећа „Водовод“. Цена воде ће, како је наглашено, иако се предвиђа поскупљење од 37 процената у односу на садашње цене, уколико се поменути захтев усвоји, и даље бити релативно ниска, у односу на окружење.

На седници Већа разматран је предлог, на основу захтева ПО „Ласта“, да се, после две и по године, повећа цена превоза на градским и приградским линијама, у просеку за 17,61 одсто у односу на постојећи ценовник.

Ови захтеви биће објављени на општинском сајту, и истакнути на огласној табли у холу зграде Општине, а о њима ће се изјаснити одборници на заседању СО Смедеревска Паланка.

На предлог председавајућег, председника Општине Смедеревска Паланка, Радослава Милојичића Кене, чланови Већа су се изјаснили против захтева предузећа POR-WERNER-WEBER DOO за повећање цена сакупљања, превоза и депоновања смећа на територији Општине Смедеревска Паланка. Председник Општине је подсетио директора поменутог предузећа, и чланове Већа, да је POR-WERNER-WEBER DOO без сагласности Већа повећао цену превоза и депоновања смећа за одређену групу корисника, у коју спадају јавна предузећа и установе, а да је, истовремено уочљиво да град није чист, да на местима где се садржај контејнера пресипа у камионе испада смеће које онда остаје на улици, и да има много притужби грађана на рад овог предузећа.

Чланови Већа донели су и закључак о утврђивању накнаде за заузеће јавних површина за продају поклона, уочи Међународног дана жена, 8. марта.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *