ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Одржана хуманитарна манифестација у порти манастира Пиносава

У порти манастира Пиносава у Кусатку одржана је хуманитарна манифестација која је имала за циљ прикупљање средстава за обнову ове светиње.

Манифестацију која је симболично названа „Зиданица у времену“ организовали су Општинска туристичка организација, Установа Културни центар, под покровитељством Општине Смедеревска Паланка.

Овај догађај окупио је велики број грађана, свештенство, као и руководство локалне самоуправе, а наступили су КУД „Селевац“ и „Српски православни појци“.

Присутим гостима најпре се обратио игуман манастира Пиносава, отац Петар, који се захвалио свима који су својим присуством увеличали овај догађај али и људима добре воље на томе што су дали свој допринос обнови манастира Пиносава, јединог на територији ове општине, великог историјског и културног споменика.

У свом обраћању медијима и грађанима председник Општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић, истакао је да ће локална самоуправа и даље подржавати овакве манифестације које имају за циљ обнову највеће светиње на територији  Општине Смедеревска Паланка.

-Желим да се захвалим игуману манастира, оцу Петру, и свим грађанима што су овде и што помажу обнову манастира Пиносава јер само заједничким снагама ћемо успети да сачувамо ову светињу од пропадања –  нагласио је Пинторовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *