ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Олимпијски карневал у Смедеревској Паланци

143a21f7-a1d6-4074-b519-243b8ad73af0-Локална самоуправа се одмах радо одазвала идеји да Олимпијски карневал буде одржан и у нашем граду, пре свега у циљу развијања свести о здравом животу и спорту. Можда ће једнога дана баш неко од присутних малишана, који ће учествовати у овој манифестацији, постати наш будући олимпијац – рекао је Никола Вучен, заменик председника Скупштине општине

 

У понедељак, 13. јуна, Олимпијски карневал, који организују Војвођанска банка и Олимпијски комитет Србије, почеће тачно у подне, на тргу и у пешачкој зони у нашем граду. У присуству члана олимпијског тима Србије, и представника Олимпијског комитета, биће уприличен богат забавни и спортски програм.

Тим поводом одржана је конференција за штампу, на којој је презентован садржај ове манифестације.

e0a95b22-8cf4-4872-940e-f204f279ff9d– Под покровитељством Олимпијског комитета Србије и његовог генералног спонзора, Војвођанске банке, а уз помоћ наше локалне самоуправе, имаћемо част и задовољство да будемо домаћини једне лепе манифестације. Локална самоуправа се одмах радо одазвала идеји да Олимпијски карневал буде одржан и у нашем граду, пре свега у циљу развијања свести о здравом животу и спорту. Можда ће једнога дана баш неко од присутних малишана, који ће учествовати у овој манифестацији, постати наш будући олимпијац – рекао је Никола Вучен, заменик председника СО Смедеревска Паланка.

О садржају Олимпијског карневала говорила је Јелена Милорадовић, директор филијале Војвођанске банке:

– Захваљујем локалној самоуправи на целокупној организацији, у овако кратком временском периоду. Војвођанска банка већ четврти пут за редом је званична банка Олимпијског комитета Србије, а манифестација Олимпијски карневал је једна у низу активности које се реализује уз нашу подршку. У сусрет Олимпијским играма, које се одржавају од 5. до 21. августа, у Рио де Жанеиру, Војвођанка банка и Олимпијски комитет Србије, уз подршку девет градова, организују Олимпијски карневал, коме ће IMG_9657присуствовати чланови Олимпијског комитета, олимпијци, као и представници бразилске културе. Грађани ће бити у прилици да виде плесове самбе, и уживају у ритму бразилског плеса – нагласила је госпођа Милорадовић, и истакла да ће осим забавног, програм на градском тргу и пешачкој зони имати и такмичарски карактер. Наиме, биће организовано такмичење основаца, од првог до четвртог разреда, који ће, заједно са вршњацима из других градова, покушати да за своју школу освоје награду у вредности од 100.000 динара, коју додељује Војвођанска банка, за опремање школе спортским реквизитима.

– Олимпијски карневал је до сада организован у седам градова, а након Смедеревске Паланке, коју ће посетити у понедељак, ова манифестација ће бити организована и у Параћину – изјавила је Јелена Милорадовић, позивајући грађане да дођу на трг у понедељак у 12 часова.

Грађане је, у име локалне самоуправе, позвао и Никола Вучен:

– Испратимо наше олимпијце, који ће се борити за нашу Србију у Рио де Жанеиру.

Поред члана Олимпијског тима Србије, у програму отварања ове манифестације у Смедеревској Паланци, учествоваће и председник Општине, Петар Милић, као и Јелена Милорадовић – која је истакла да је Смедеревска Паланка ушла у програм који се одржава у девет градова захваљујући добром пословању Војвођанске банке у овој средини и чињеници да се спортски дух и здрави стилови живота посебно могу подржати управо у граду који је изнедрио мноштво врхунских спортиста.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *