ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ОШ ”Олга Милошевић”: ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ”ЗАБОРАВЉЕНА ИСТОРИЈА”

У Основној школи „Олга Милошевић“ од 30. децембра 2021. до 10. фебруара 2022. отворена је изложба фотографија „Заборављена историја“ коју је организовала Фондација „Halyard MIssion“ у сарадњи са Ученичким парламентом ОШ „Олга Милошевић“, а на којој су приказани позитивни примери из српско – америчке историје који документују ангажовање познатих Американацa, америчког Црвеног крста, српске миграције и знаменитих Срба који су у то време живели и радили у САД, у помоћи српском народу током Првог светског рата.

Изложба је посвећена и промовисању солидарности, пријатељства и унапређења сарадње два народа. Тим поводом гости наше школе били су John Cappello, председник Фондације и Бојан Драгићевић, сарадник у Фондацији, који су искористили прилику да разговарају са ученицима и наставницима и упознају их са мисијом и визијом Фондације „Halyard MIssion“ (Halyard Mission Foundation). Ово је само део заједничке историје два пријатељска народа који обележавају 140 година од успостављања дипломатских односа.

Данашње вођење кроз ову изложбу, за наше ученике од петог до осмог разреда, реализовао је наставник хемије у нашој школи Ненад Марковић. Изложба је отворена за јавност, тако да у наредном периоду очекујемо суграђане и школарце наше општине.

Указана нам је велика част што смо овом изложбом део промоције српско – америчке историје и захваљујемо се Фондацији „Halyard MIssion“ на указаном поверењу и прилици да договоримо нове видове сарадње који ће допринети зближавању два народа славне историје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *