OŠ ”Olga Milošević”: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ”ZABORAVLJENA ISTORIJA”

U Osnovnoj školi „Olga Milošević“ od 30. decembra 2021. do 10. februara 2022. otvorena je izložba fotografija „Zaboravljena istorija“ koju je organizovala Fondacija „Halyard MIssion“ u saradnji sa Učeničkim parlamentom OŠ „Olga Milošević“, a na kojoj su prikazani pozitivni primeri iz srpsko – američke istorije koji dokumentuju angažovanje poznatih Amerikanaca, američkog Crvenog krsta, srpske migracije i znamenitih Srba koji su u to vreme živeli i radili u SAD, u pomoći srpskom narodu tokom Prvog svetskog rata.

Izložba je posvećena i promovisanju solidarnosti, prijateljstva i unapređenja saradnje dva naroda. Tim povodom gosti naše škole bili su John Cappello, predsednik Fondacije i Bojan Dragićević, saradnik u Fondaciji, koji su iskoristili priliku da razgovaraju sa učenicima i nastavnicima i upoznaju ih sa misijom i vizijom Fondacije „Halyard MIssion“ (Halyard Mission Foundation). Ovo je samo deo zajedničke istorije dva prijateljska naroda koji obeležavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Današnje vođenje kroz ovu izložbu, za naše učenike od petog do osmog razreda, realizovao je nastavnik hemije u našoj školi Nenad Marković. Izložba je otvorena za javnost, tako da u narednom periodu očekujemo sugrađane i školarce naše opštine.

Ukazana nam je velika čast što smo ovom izložbom deo promocije srpsko – američke istorije i zahvaljujemo se Fondaciji „Halyard MIssion“ na ukazanom poverenju i prilici da dogovorimo nove vidove saradnje koji će doprineti zbližavanju dva naroda slavne istorije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.