OŠ ”Olga Milošević”: OTVORENA UČIONICA SRPSKO-AMERIČKOG PRIJATELJSTVA

„Sve je na svetu most… i osmeh, i uzdah, i pogled. Sve na svetu želi da bude premošćeno, da se nađe druga obala, to je težnja da se ljudi i čuju i gledaju, i slute i prepoznaju, dozivaju i prizivaju sa obale na obalu“. (Ivo Andrić)

Mostovi grade prijateljstva, obnavljaju ih i čuvaju.

Kroz renoviranje učionice naše škole, simbolično je obnovljen i sačuvan jedan most prijateljstva, nebeski most koji traje.

Izuzetno smo ponosni što vam predstavljamo ovu učionicu koja je proizvod saradnje fondacije  Halyard Mission Foundation, lokalne samouprave Smederevska Palanka i naše škole „Olga Milošević“. Zajedno smo uspeli da realizujemo naše ideje i kreiramo stimulativno okruženje za naše učenike i učionicu koje će nas podsećati na prijateljstvo, solidarnost i saradnju koji postoji između američkog i srpskog naroda.

Povodom otvaranja nove učionice, 21. februara ćemo imati priliku da ugostimo naše prijatelje, predstavnike fondacije, Džona Kapela i Bojana Dragićevića, kojima se ovim putem zahvaljujemo na rešenosti da ova saradnja bude ostvarena.

Povodom ove saradnje, u našoj školi je postavljena izložba „Zaboravljena istorija“, koju će prilikom posete svi prisutni moći da pogledaju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.