Otvaranje izložbe „Mitovi i predrasude – kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas“

imageDelegacija Evropske unije u Republici Srbiji i EU info centar 8. maja u 12 časova u beogradskoj Knez Mihajlovoj ulici (ispred Francuskog instituta) organizovaće otvaranje izložbe karikature i stripa „Mitovi i predrasude – kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas“.

Izložbu će otvoriti šef Delegacije EU u Republici Srbiji ambasador Majkl Devenport. Otvaranju izložbe prisustvovaće, između ostalih, zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Srđan Majstorović, kao i karikaturisti koji su bili članovi žirija – Predrag Koraksić Corax, Marko Somborac i Aleksandar Zograf.

image (1)Na izložbi, organizovanoj u sklopu manifestacije „Evropa otvoreno“ kojom Delegacija EU i EU Info centar obeležavaju Dan Evrope, biće prikazano 17 najuspešnijih radova pristiglih na konkurs, biće i dodeljene nagrade autorima tri najbolja rada.

Odluke o nagradama doneo je žiri u sastavu Predrag Koraksić, Aleksandar Zograf, Marko Somborac, šef za informisanje, komunikacije i medije Delegacije EU Ramunas Janušauskas, predstavnica Kancelarije za evropske integracije Nataša Savić Janjić i predstavnik EU info centra Predrag Vujović.

Prvu nagradu osvojila je karikatura „Sizif“ autora Jugoslava Vlahovića, drugu nagradu dobio je rad „Pridruživanje“ čiji je autor Vlado Trtić, a treću Špiro Radulović za karikaturu „Bez reči“.

Nagrade će uručiti ambasador Devenport.

Radovi će biti izloženi do 11. maja u Knez Mihailovoj ulici, a od 9. do 18. maja i u Tržnom centru „Stadion“ u Beogradu.

majkl-devenport-sporazum-beograd-pristina-1369345058-314795Ambasador Devenport će 9. maja otvoriti izložbu u 16 časova i u Tržnom centru „Stadion“ na Voždovcu (Zaplanjska 32), gde će podeliti  nagrade svim autorima karikatura koje su izložene.

Izložba karikature i stripa „Mitovi i predrasude – kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas“ biće otvorena u petak, 16. maja i u Subotici, u okviru jednodnevne manifestacije „Evropa otvoreno“ kojom će se obeležiti Dan Evrope u tom gradu.

U drugoj polovini juna, radovi će biti izloženi i u Novom Sadu i Nišu.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.