ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоКултура

Отварање изложбе „Митови и предрасуде – како ми видимо Европу, а како Европа види нас“

imageДелегација Европске уније у Републици Србији и ЕУ инфо центар 8. маја у 12 часова у београдској Кнез Михајловој улици (испред Француског института) организоваће отварање изложбе карикатуре и стрипа „Митови и предрасуде – како ми видимо Европу, а како Европа види нас“.

Изложбу ће отворити шеф Делегације ЕУ у Републици Србији амбасадор Мајкл Девенпорт. Отварању изложбе присуствоваће, између осталих, заменик директора Канцеларије Владе Србије за европске интеграције Срђан Мајсторовић, као и карикатуристи који су били чланови жирија – Предраг Кораксић Цораx, Марко Сомборац и Александар Зограф.

image (1)На изложби, организованој у склопу манифестације „Европа отворено“ којом Делегација ЕУ и ЕУ Инфо центар обележавају Дан Европе, биће приказано 17 најуспешнијих радова пристиглих на конкурс, биће и додељене награде ауторима три најбоља рада.

Одлуке о наградама донео је жири у саставу Предраг Кораксић, Александар Зограф, Марко Сомборац, шеф за информисање, комуникације и медије Делегације ЕУ Рамунас Јанушаускас, представница Канцеларије за европске интеграције Наташа Савић Јањић и представник ЕУ инфо центра Предраг Вујовић.

Прву награду освојила је карикатура „Сизиф“ аутора Југослава Влаховића, другу награду добио је рад „Придруживање“ чији је аутор Владо Тртић, а трећу Шпиро Радуловић за карикатуру „Без речи“.

Награде ће уручити амбасадор Девенпорт.

Радови ће бити изложени до 11. маја у Кнез Михаиловој улици, а од 9. до 18. маја и у Тржном центру „Стадион“ у Београду.

majkl-devenport-sporazum-beograd-pristina-1369345058-314795Амбасадор Девенпорт ће 9. маја отворити изложбу у 16 часова и у Тржном центру „Стадион“ на Вождовцу (Заплањска 32), где ће поделити  награде свим ауторима карикатура које су изложене.

Изложба карикатуре и стрипа „Митови и предрасуде – како ми видимо Европу, а како Европа види нас“ биће отворена у петак, 16. маја и у Суботици, у оквиру једнодневне манифестације „Европа отворено“ којом ће се обележити Дан Европе у том граду.

У другој половини јуна, радови ће бити изложени и у Новом Саду и Нишу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *