ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Отворено писмо родитеља који имају притужбу на рад лекара приликом прегледа њиховог детета

22У редакцију „Паланачких“ стигло је писмо родитеља који имају притужбу на рад лекара приликом прегледа њиховог детета – које вам преносимо потпуно аутентично.

Према наводима потписника писма, о случају који је описан у њему, писмено су обавештени директор ОБ „Стефан Високи“, Саветник за права пацијената, Заштитник права пацијената, Заштитник грађана и Полиција.

ПО ЗАКОНУ О ИНФОРМИСАЊУ НА ИСТОМ ОВОМ МЕСТУ ОБЈАВИЋЕМО И МИШЉЕЊЕ ДРУГЕ СТРАНЕ, И СВИХ ЗВАНИЧНИКА, О ДОГАЂАЈУ КОЈИ ЈЕ ИЗАЗВАО РЕАКЦИЈУ ПОТПИСНИКА ПИСМА – КАДА НАМ ТАКАВ ДОКУМЕНТ ДОЂЕ НА УВИД.

 

Датум : 13.06.2014.године

„Паланачке новине“

Директору Црномарковић Дејану

 

Лекар ми је ударао дете током уролошког прегледа ! Хоће ли неко одреаговати или су сви напрасно оглувели ?

 

Уздамо се у Паланачке новине јер нашу причу су сви саслушали али не и објавили.

 

Имам потребу да поделим своју причу не само са грађанима Паланке него са целим светом.Обраћам се свима првенствено као мајка двојице дечака од којих не очекујем много , осим да једног дана израсту у здраве момке и добре људе.Очигледно је да не можемо сви бити добри и савесни људи , стога ћу Вам данас испричати причу о једном таквом , кога нико не би пожелео ни за оца , ни за деду а камоли за сина. Реагујем , после свега што се догодило веома прибрано с обзиром да су се догодиле за нормалан свет незамисливе ствари од стране лекара који је себи дозволио луксуз да након уролошког прегледа удара дете неконтролисано, манично….

Наиме, јуче сам у болницу довела свог сина Спасић Лазара, старог 9 година на уролошки преглед  јер смо посумњали да се повредио након вожње бицикла с обзиром да се жалио на бол и црвенило полног органа.У ординацији су биле три сестре и дотични лекар др Слободан Антонијевић који је прегледао мог сина. Приликом прегледа, док је дете лежало доктор је прегледао болно место на полном органу након чега је дете рефлексно одреаговало на тај начин што је рукама покушало да заштити болно место. Без икаквог објашњења дотични лекар веома грубо, неконтролисано и  јако удара дете четири пута по рукама како би их оно померило да би он наставио преглед, вичући на њега.

Све време, ја као дечакова мајка присуствујем немилом догађају а након тих удараца, иако у великом шоку реагујем на све то што видим тако што га упозоравам да ми не туче дете док га прегледа. Он наочиглед свих нас (две сестре, дете и ја), тврди да га није ударио него му је само склонио руке. Склања се од детета кога сам одмах подигла са лежаја јер је био престрављен и видно уплашен и уплакан. Игноришући док му се обраћам речима да се један лекар тако не понаша, завршава лекарски извештај, који узимам и излазим из ординације.

Шокирани и веома узнемирени његовим поступком принуђени смо да реагујемо јер је грубо прекршен Закон о заштити права пацијената.

Да се овакве ствари више никада никоме не догоде потребна нам је медијска подршка.

Очекујем је од Паланачких новина јер знам да сте и Ви Дејане првенствено отац па онда власник новина.

Насилно, бахато и несавесно понашање др Антонијевића, уролога који и даље ради у ОБ „Стефан Високи“ мора да се заустави. То можемо само заједно. Хвала Вам.

 

Родитељи Снежана и Драган Спасић

 

 

 

2 thoughts on “Отворено писмо родитеља који имају притужбу на рад лекара приликом прегледа њиховог детета

  • Nešto slično je doživelo moje dete pre nekih 10 g. u bolnici na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Naime moja ćerka je imala problem sa kukovima i izlivanjem tečnosti iz opne koja štiti kukove, laički da pojasnim, i lekar koji je jedini specijalista u toj oblasti i koji zna da uradi ultrazvuk kukova je pregledao prvi put i odredio terapiju i kada da dodje na kontrolu. Desilo se da na dan kontrole njen lekar nije bio tu već nas je primio drugi koji je moje dete koje mu je na njegovu primedbu bez pregleda da joj nije ništa rekao: „Ajde, popni se na sto pa ćeš da vidiš šta je pregled“. U toku pregleda joj je cimao noge grubo od čega je moje dete jaukalo i kada sam se ja pobunila bukvalno smo izbačene napolje. Naravno da sam otišla kod direktora bolnice Bežanijska kosa i prijavila ga. Obećali su da će ispitati slučaj i kazniti lekara. Šta se desilo nisam nikada pitala a nisu nas ništa ni obavestili. Moja ćerka je sada u redu, hvala bogu ali takav lekar bi trebao da ostane bez posla. Ovo što se vama desilo treba sankcionisati i osuditi jer vaše dete je malo i to ostavlja traume. Moje dete je imalo tada 25 godina ali dobro pamti taj pregled. U potpunosti vas podržavam i nadam se da će nadležni preduzeti mere po pitanju ovog lekara i njegovog ponašanja i NARAVNO NE TREBA ĆUTATI O OVAKVIM DEŠAVANJIMA.

    Reply
  • Doktor Antonijevic je jedan savestan lekar specijalista, divan čovek pre svega, ja bih ga pozelela i za oca i za prijatelja !!! Svako ko je doveo dete kod lekara bar jednom u zivotu zna koliko se deca plase, a posebno ako ih nesto boli. Gospodja majka koja je stajala i gledala kako lekar“ sebi dozvoljava luksuz “ da sa svoje dve ruke pregleda decaka i istovremeno drzi njegove dve ruke, mogla je da prdrzi svom detetu ruke, a ne da se cudi i gleda i na kraju ipak uzme izvestaj doktora. Ako je toliko savesna zasto nije izvela svoje dete i izasla??? Nego ipak iskoristila doktora a nakon toga sela da pise!!! Sta je ona ucinila u celoj prici, tako savesna???

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *