Otvoreno pismo roditelja koji imaju pritužbu na rad lekara prilikom pregleda njihovog deteta

22U redakciju „Palanačkih“ stiglo je pismo roditelja koji imaju pritužbu na rad lekara prilikom pregleda njihovog deteta – koje vam prenosimo potpuno autentično.

Prema navodima potpisnika pisma, o slučaju koji je opisan u njemu, pismeno su obavešteni direktor OB „Stefan Visoki“, Savetnik za prava pacijenata, Zaštitnik prava pacijenata, Zaštitnik građana i Policija.

PO ZAKONU O INFORMISANJU NA ISTOM OVOM MESTU OBJAVIĆEMO I MIŠLJENJE DRUGE STRANE, I SVIH ZVANIČNIKA, O DOGAĐAJU KOJI JE IZAZVAO REAKCIJU POTPISNIKA PISMA – KADA NAM TAKAV DOKUMENT DOĐE NA UVID.

 

Datum : 13.06.2014.godine

„Palanačke novine“

Direktoru Crnomarković Dejanu

 

Lekar mi je udarao dete tokom urološkog pregleda ! Hoće li neko odreagovati ili su svi naprasno ogluveli ?

 

Uzdamo se u Palanačke novine jer našu priču su svi saslušali ali ne i objavili.

 

Imam potrebu da podelim svoju priču ne samo sa građanima Palanke nego sa celim svetom.Obraćam se svima prvenstveno kao majka dvojice dečaka od kojih ne očekujem mnogo , osim da jednog dana izrastu u zdrave momke i dobre ljude.Očigledno je da ne možemo svi biti dobri i savesni ljudi , stoga ću Vam danas ispričati priču o jednom takvom , koga niko ne bi poželeo ni za oca , ni za dedu a kamoli za sina. Reagujem , posle svega što se dogodilo veoma pribrano s obzirom da su se dogodile za normalan svet nezamislive stvari od strane lekara koji je sebi dozvolio luksuz da nakon urološkog pregleda udara dete nekontrolisano, manično….

Naime, juče sam u bolnicu dovela svog sina Spasić Lazara, starog 9 godina na urološki pregled  jer smo posumnjali da se povredio nakon vožnje bicikla s obzirom da se žalio na bol i crvenilo polnog organa.U ordinaciji su bile tri sestre i dotični lekar dr Slobodan Antonijević koji je pregledao mog sina. Prilikom pregleda, dok je dete ležalo doktor je pregledao bolno mesto na polnom organu nakon čega je dete refleksno odreagovalo na taj način što je rukama pokušalo da zaštiti bolno mesto. Bez ikakvog objašnjenja dotični lekar veoma grubo, nekontrolisano i  jako udara dete četiri puta po rukama kako bi ih ono pomerilo da bi on nastavio pregled, vičući na njega.

Sve vreme, ja kao dečakova majka prisustvujem nemilom događaju a nakon tih udaraca, iako u velikom šoku reagujem na sve to što vidim tako što ga upozoravam da mi ne tuče dete dok ga pregleda. On naočigled svih nas (dve sestre, dete i ja), tvrdi da ga nije udario nego mu je samo sklonio ruke. Sklanja se od deteta koga sam odmah podigla sa ležaja jer je bio prestravljen i vidno uplašen i uplakan. Ignorišući dok mu se obraćam rečima da se jedan lekar tako ne ponaša, završava lekarski izveštaj, koji uzimam i izlazim iz ordinacije.

Šokirani i veoma uznemireni njegovim postupkom prinuđeni smo da reagujemo jer je grubo prekršen Zakon o zaštiti prava pacijenata.

Da se ovakve stvari više nikada nikome ne dogode potrebna nam je medijska podrška.

Očekujem je od Palanačkih novina jer znam da ste i Vi Dejane prvenstveno otac pa onda vlasnik novina.

Nasilno, bahato i nesavesno ponašanje dr Antonijevića, urologa koji i dalje radi u OB „Stefan Visoki“ mora da se zaustavi. To možemo samo zajedno. Hvala Vam.

 

Roditelji Snežana i Dragan Spasić

 

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. MARIJA kaže:

    Nešto slično je doživelo moje dete pre nekih 10 g. u bolnici na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Naime moja ćerka je imala problem sa kukovima i izlivanjem tečnosti iz opne koja štiti kukove, laički da pojasnim, i lekar koji je jedini specijalista u toj oblasti i koji zna da uradi ultrazvuk kukova je pregledao prvi put i odredio terapiju i kada da dodje na kontrolu. Desilo se da na dan kontrole njen lekar nije bio tu već nas je primio drugi koji je moje dete koje mu je na njegovu primedbu bez pregleda da joj nije ništa rekao: „Ajde, popni se na sto pa ćeš da vidiš šta je pregled“. U toku pregleda joj je cimao noge grubo od čega je moje dete jaukalo i kada sam se ja pobunila bukvalno smo izbačene napolje. Naravno da sam otišla kod direktora bolnice Bežanijska kosa i prijavila ga. Obećali su da će ispitati slučaj i kazniti lekara. Šta se desilo nisam nikada pitala a nisu nas ništa ni obavestili. Moja ćerka je sada u redu, hvala bogu ali takav lekar bi trebao da ostane bez posla. Ovo što se vama desilo treba sankcionisati i osuditi jer vaše dete je malo i to ostavlja traume. Moje dete je imalo tada 25 godina ali dobro pamti taj pregled. U potpunosti vas podržavam i nadam se da će nadležni preduzeti mere po pitanju ovog lekara i njegovog ponašanja i NARAVNO NE TREBA ĆUTATI O OVAKVIM DEŠAVANJIMA.

  2. Sladjana kaže:

    Doktor Antonijevic je jedan savestan lekar specijalista, divan čovek pre svega, ja bih ga pozelela i za oca i za prijatelja !!! Svako ko je doveo dete kod lekara bar jednom u zivotu zna koliko se deca plase, a posebno ako ih nesto boli. Gospodja majka koja je stajala i gledala kako lekar“ sebi dozvoljava luksuz “ da sa svoje dve ruke pregleda decaka i istovremeno drzi njegove dve ruke, mogla je da prdrzi svom detetu ruke, a ne da se cudi i gleda i na kraju ipak uzme izvestaj doktora. Ako je toliko savesna zasto nije izvela svoje dete i izasla??? Nego ipak iskoristila doktora a nakon toga sela da pise!!! Sta je ona ucinila u celoj prici, tako savesna???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.