ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

„Паланачке“ преносе комуникацију Николе Вучена, председника Привременог органа, и грађана на друштвеној мрежи: ЦИЉ – РЕШАВАЊЕ АКУТНИХ ПРОБЛЕМА У ГРАДУ

Друштвене мреже су, последњих година, постале веома утицајан медиј, а свакако један од најбржих начина за пласирање разних информација, као и за директну комуникацију.

Председник Привременог органа у Општини Смедеревска Паланка, Никола Вучен, један је од политичара који прати тај тренд и веома је активан на друштвеним мрежама.

„Паланачке“ вам преносе како изгледа размена мишљења путем друштвене мреже Фејсбук између актуелног првог човека Општине и грађана који имају предлоге како да се живот у граду учини квалитетнијим.

 

Никола Вучен: Булевар Краља Петра Првог је комплетно осветљен. Промењено је 57 сијалица, фали још шест сијалица код блока Дејановић, које морају комплетно да се мењају са кућиштем. На реду су Колонија и споредне улице.

Марија Шаша: А када ћемо да решимо Булевар Краља Александра на Колонији? Знаш каква је раскрсница овде и колико проблема имамо? Могао би да средиш нешто и за семафор овде? Деца ће нам страдати?

Марија Шаша: Светла су прорадила, још семафор.

Никола Вучен: Опредељујемо средства из буџета за 2018. годину за поправку и набавку нових семафора. Приоритет ће нам бити решавање семафора на Колонији, па остали делови града.

Марија Шаша: То Ниџо, већ сам се забринула да нико не мари за овај део града. Веруј ми да сваки дан гледам са терасе како људи јуре туда, а деца не могу прећи улицу.

Зоран Славковић: Срећа је да најзад неко види проблеме нашег уништеног града.

Ненад Војчевски: Најзад. Као у Лас Вегасу, није иронија, лепо је кад возиш бицикл, а све обасјава.

Немања Оташевић: Свака част!

Зоран Славковић: Главашева улица и крак ове улице који пролази између парка и стамбених зграда ка Вртићу је налик на Вуковар из 91. Апел за помоћ шаљем у име станара зграда на бројевима 4, 8 и 12, иза Музеја и Позоришта.

Никола Вучен: Све знам, пролазио сам синоћ. Решавамо у наредним данима!

Марија Шаша: А семафор на колонији?

Ана Батинић: Само још да се уради канализација у улици Радослава Гачића и све је решено.

Никола Вучен: Улице Радослава Гачића и Мајора Гавриловића су приоритет. Опредељујемо средства у буџету за 2018. годину и чим временске прилике буду дале, крећу радови.

Ана Батинић: То Ниџо, најбољи си. Браво.

Милан Вујке Вујовић: Само напред.

Загорка Стефановић: Улица Пријепољска је катастрофа колико је оронула, врло тешко се аутом пролази. Такође има доста ударних рупа у улици Радмиле Шишковић.

Александра Нарић: Добро је да сте, Никола, кренули нешто да радите, мада је то требало и раније, али важно је да ми грађани ове вароши осетимо, видимо да сте се помакли са мртве тачке. Било би лепо да већ када је сређена улица В. Караџица, посађено дрвеће и расвета, мало средите она острва испред општине, бар она земља да се развуче и поравна па на пролеће макар неки украсни грм да се посади. Ипак ко год вам дође у посету, прво долази у градску кућу, па да види сређен тај део испред ње.

 

(Извор: Фејсбук, приредио: Дејан Црномарковић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *