Palanački SPO čuva uspomenu na 9. mart 1991.

Od prvog masovnog protesta protiv režima Slobodana Miloševića, koji je održan 9. marta 1991. godine,proteklo je 26 godina. Demonstracije je organizovao Srpski pokret obnove tada najjača opoziciona stranka u Srbiji.

U sukobima koji su se proširili na ceo centar Beograda život su izgubile dve osobe, maturant Branimir Milinović (18) i policajac Nedeljko Kosović (54).

Palanački ogranak Srpskog pokreta obnove svake godine obeležava ovaj datum pa se povodom toga medijima obratio predsednik OO SPO, Dobrica Jozić, koji je naglasio značaj tog događaja.

-Demonstracije koje smo organizovali tada nisu bile uzaludne. Stranka je uspela da sačuva svoje dostojanstvo i opstala je sve ove godine. I ovom prilikom prisećamo se tih demonstracija i moram vam reči da je dosta nas ostalo u stranci i dan danas. Mi koji smo pre 26 godina bili tada u Beogradu  i danas smo tu, ali imamo i mlade koji su nam se kasnije pridružili. Nažalost, Srpski pokret obnove je od jedne velike stranke postao mala stranka. Ta stranka i danas postoji, a Opštinski odbor u Smederevskoj Palanci broji dosta članova i dobro radi –  rekao je Jozić.

You may also like...

1 Response

  1. mr Predrag M.Vuletić kaže:

    Liberalna stranka iz Valjeva, bila je suorganizator demonstracija 9 marta.
    Oni protiv kojih smo demonstrirali su danas vlasnici kapitala u Srbiji,a rezultat njihovog rada je urušena srpska privreda i stotine hiljada radnika -mučenika.

    9. mart 1991 – Snimak MUP-a (2. deo) – YouTube

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.