ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Паланачки СПО чува успомену на 9. март 1991.

Од првог масовног протеста против режима Слободана Милошевића, који је одржан 9. марта 1991. године,протекло је 26 година. Демонстрације је организовао Српски покрет обнове тада најјача опозициона странка у Србији.

У сукобима који су се проширили на цео центар Београда живот су изгубиле две особе, матурант Бранимир Милиновић (18) и полицајац Недељко Косовић (54).

Паланачки огранак Српског покрета обнове сваке године обележава овај датум па се поводом тога медијима обратио председник ОО СПО, Добрица Јозић, који је нагласио значај тог догађаја.

-Демонстрације које смо организовали тада нису биле узалудне. Странка је успела да сачува своје достојанство и опстала је све ове године. И овом приликом присећамо се тих демонстрација и морам вам речи да је доста нас остало у странци и дан данас. Ми који смо пре 26 година били тада у Београду  и данас смо ту, али имамо и младе који су нам се касније придружили. Нажалост, Српски покрет обнове је од једне велике странке постао мала странка. Та странка и данас постоји, а Општински одбор у Смедеревској Паланци броји доста чланова и добро ради –  рекао је Јозић.

One thought on “Паланачки СПО чува успомену на 9. март 1991.

  • мр Предраг М.Вулетић

    Либерална странка из Ваљева, била је суорганизатор демонстрација 9 марта.
    Они против којих смо демонстрирали су данас власници капитала у Србији,а резултат њиховог рада је урушена српска привреда и стотине хиљада радника -мученика.

    9. mart 1991 – Snimak MUP-a (2. deo) – YouTube

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *