Palančanin Nikola Simić ostvario biciklistički podvig: VOZIO BREVET DUG 600 KILOMETARA

Naš sugrađanin, Nikola Simić, ostvario je nesvakidašnji biciklistički podvig vozivši brevet dužine 600 kilometara. Brevet je biciklistički događaj, koji nije trka, gde učesnici prate definisanu trasu i da bi je uspešno završili potrebno je da ispoštuju određeni vremenski limit, kako za celokupnu vožnju tako i za stizanje do određene kontrolne tačke u određenom vremenskom periodu.

Standardne dužine breveta su 200, 300, 400, 600, 1000 i 1200 km, ali mogu biti i duži, na kojima je biciklista potpuno samostalan, učestvuje u redovnom saobraćaju kao redovni učesnik u saobraćaju poštujući sve propise, i ne može primati nikakvu pomoć od trećih lica, osim na samim kontrolnim tačkama, tako da se mora sam o sebi starati, otklanjati kvarove na biciklu, i suočavati se sa svim vremenskim uslovima koji ga tokom vožnje mogu zateći.

Nikola se od 2014. godine aktivno bavi biciklizmom, a sada je uspeo i da ostvari podvig. Naravno, pun je utisaka, a i spreman da se upusti u novu biciklističku avanturu koja ga očekuje uskoro u Francuskoj.

-Prošao sam celu našu lepu Srbiju biciklom. Svake četiri godine se vozi PBP. Pre četiri godine krenem da treniram i padnem i slomim zglob leve ruke. Plakao sam kao kiša jer sam znao da je oporavak dugačak. Mislio sam da naredne četiri godine neće nikada proći, ali uspeo sam da dočekam i odvezem sve kvalifikacione Brevete 200, 300, 400 i 600 km. Put je bio težak, naporan, očajan i lep, u isto vreme. Evo me sada. Kvalifikovao sam se za Francusku i idem 20. avgusta na start koji će biti u Rambujeu – kaže Nikola.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *