ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоСпорт

Паланчанин Никола Симић остварио бициклистички подвиг: ВОЗИО БРЕВЕТ ДУГ 600 КИЛОМЕТАРА

Наш суграђанин, Никола Симић, остварио је несвакидашњи бициклистички подвиг возивши бревет дужине 600 километара. Бревет је бициклистички догађај, који није трка, где учесници прате дефинисану трасу и да би је успешно завршили потребно је да испоштују одређени временски лимит, како за целокупну вожњу тако и за стизање до одређене контролне тачке у одређеном временском периоду.

Стандардне дужине бревета су 200, 300, 400, 600, 1000 и 1200 км, али могу бити и дужи, на којима је бициклиста потпуно самосталан, учествује у редовном саобраћају као редовни учесник у саобраћају поштујући све прописе, и не може примати никакву помоћ од трећих лица, осим на самим контролним тачкама, тако да се мора сам о себи старати, отклањати кварове на бициклу, и суочавати се са свим временским условима који га током вожње могу затећи.

Никола се од 2014. године активно бави бициклизмом, а сада је успео и да оствари подвиг. Наравно, пун је утисака, а и спреман да се упусти у нову бициклистичку авантуру која га очекује ускоро у Француској.

-Прошао сам целу нашу лепу Србију бициклом. Сваке четири године се вози ПБП. Пре четири године кренем да тренирам и паднем и сломим зглоб леве руке. Плакао сам као киша јер сам знао да је опоравак дугачак. Мислио сам да наредне четири године неће никада проћи, али успео сам да дочекам и одвезем све квалификационе Бревете 200, 300, 400 и 600 км. Пут је био тежак, напоран, очајан и леп, у исто време. Ево ме сада. Квалификовао сам се за Француску и идем 20. августа на старт који ће бити у Рамбујеу – каже Никола.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *