ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Помозимо нашем суграђанину Николи Вићентијевићу

Мој брат се зове Никола Вићентијевић и има 20 година. Никола живи у Смедеревској Паланци, малом граду у Србији. Гимназију је завршио у нашем родном месту. Када је био веома млад, Никола је био пун позитивне енергије и среће. Када је напунио 3 године, све се променило…

Његово, до тада, савршено детињство, пуно игре и смеһа, прекинула је веома опасна дијагноза. Лекари су Николи дијагностиковали Душенову мишићну дистрофију. За нашу породицу ништа више није било исто. Тада је почела наша бескрајна борба за његово излечење. Од тада је у инвалидским колицима и ми му као чланови породице помажемо у свакодневним активностима. Никола има и брата близанца Игора. За њега чинимо све што је у нашој моћи и огромна смо подршка, али би волео да може да һода, путује и обавља свакодневне активности без помоћи.

Има наде за његов опоравак, трудимо се да искрено верујемо у то, али без помоћи добрих људи шансе су веома слабе… Другим речима, његово здравље ће се значајно погоршати.

Нажалост, лекови који би му дали шансу за живот су веома скупи. Морао би да их конзумира најмање годину дана, за шта нам треба 80.000 евра.

Да би наставио своју борбу против ове опасне и прогресивне болести потребна му је помоћ добрих, осетљивих и љубазних људи. У нади да ћете сви ви, хумани људи, помоћи нама, мојој породици и унапред се захваљујемо.

Марта Вићентијевић – Николина сестра

Упутство за помоћ Николи можете наћи на ОВОМ ЛИНКУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *