Posle urušavanja dela krova lokalna samouprava donela rešenje o zabrani korišćenja i pristupa Delovođinoj zgradi

Povodom urušavanja dela krova na Delovođinoj zgradi, koja se nalazi u pešačkoj zoni, u centru grada, u kabinetu predsednika Opštine Smederevska Palanka, Nikole Vučena, održan je sastanak sa predstavnika Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture, pod čijom se ingerencijom ova zgrada nalazi.

Ovom sastanku je prisustvovao i načelnik Podunavskog okruga, Nebojša Pavlović, a odlučeno je da se donese rešenje o zabrani korišćenja objekata i o zabrani pristupa objektu licima koja nemaju dozvole za to.

Nakon sastanka i obilaska urušenog objekta Nikola Vučen je istakao da najbitnije zaštita građana i sprečavanje bilo kakvih negativnih posledica koje bi moglo proizvesti dalje urušavanje ove zgrade.

-Zbog toga je doneta odluka da se zabrani korišćenje i stanovanje, a u narednim danima očekuju se konkretna rešenja i odluke – rekao je predsednik Opštine Smederevska Palanka.

Predstavnici Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture naglasili su da su oni, zaključno sa 2009. godinom, dostavljali rešenja lokalnoj samoupravi koja su se odnosila na rekonstukciju zgrade, ali da ništa nije urađeno po tom pitanju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.