ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

После урушавања дела крова локална самоуправа донела решење о забрани коришћења и приступа Деловођиној згради

Поводом урушавања дела крова на Деловођиној згради, која се налази у пешачкој зони, у центру града, у кабинету председника Општине Смедеревска Паланка, Николе Вучена, одржан је састанак са представника Регионалног завода за заштиту споменика културе, под чијом се ингеренцијом ова зграда налази.

Овом састанку је присуствовао и начелник Подунавског округа, Небојша Павловић, а одлучено је да се донесе решење о забрани коришћења објеката и о забрани приступа објекту лицима која немају дозволе за то.

Након састанка и обиласка урушеног објекта Никола Вучен је истакао да најбитније заштита грађана и спречавање било каквих негативних последица које би могло произвести даље урушавање ове зграде.

-Због тога је донета одлука да се забрани коришћење и становање, а у наредним данима очекују се конкретна решења и одлуке – рекао је председник Општине Смедеревска Паланка.

Представници Републичког завода за заштиту споменика културе нагласили су да су они, закључно са 2009. годином, достављали решења локалној самоуправи која су се односила на реконстукцију зграде, али да ништа није урађено по том питању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *