Potpisan Memorandum o saradnji kineskog grada Anšana i Smederevske Palanke

Predstavnici Odeljenja za međunarodne razmene Kancelarija za spoljne poslove – Trgovinski biro kineskog grada Anšana, uputili su potpisani Memorandum o saradnji grada Anšana i Smederevske Palanke. Smederevska Palanka postaće centar kooperantskog partnerstva grada Anšana.

U januaru 2019. godine, tadašnji ambasador Milan Bačević, boravio je u trodnevnoj poseti Anšanu i susreo se sa tadašnjim gradonačelnikom opštinske vlade Anšan. Održan je sastanak sa predstavnicima Ansteel Construction Group, i sa 20 lokalnih preduzetnika, kako bi pronašli potencijale za saradnju između Anšana i Srbije.

Na predlog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, doneta je odluka da Smederevska Palanka postane grad kooperantskog partnerstva Anšana, jer su oba grada stara industrijska baza svoje zemlje.

Rukovodstvo Opštine Smederevska Palanka prepoznalo je ideju o saradnji dva grada kao veliku mogućnost za unapređenje razvoja industrije i na sednici  Skupštine opštine, održane u avgustu 2019. godine, doneta je Odluka o uspostavljanju saradnje  i bratimljenju Opštine Smederevska Palanka – Republika Srbija sa gradom Anšan – Narodna Republika Kina.

Epidemija izazvana virusom  Covid-19 privremeno je odložila realizaciju ove ideje, a onda su nadležni iz Anšana odlučili da pošalju potpisani sporazum Opštini Smederevska Palanka, kako bi predsednik Opštine, Nikola Vučen, potpisao i poslao nazad.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.