ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Потписан Меморандум о сарадњи кинеског града Аншана и Смедеревске Паланке

Представници Одељења за међународне размене Канцеларија за спољне послове – Трговински биро кинеског града Аншана, упутили су потписани Меморандум о сарадњи града Аншана и Смедеревске Паланке. Смедеревска Паланка постаће центар кооперантског партнерства града Аншана.

У јануару 2019. године, тадашњи амбасадор Милан Бачевић, боравио је у тродневној посети Аншану и сусрео се са тадашњим градоначелником општинске владе Аншан. Одржан је састанак са представницима Ansteel Construction Group, и са 20 локалних предузетника, како би пронашли потенцијале за сарадњу између Аншана и Србије.

На предлог председника Србије, Александра Вучића, донета је одлука да Смедеревска Паланка постане град кооперантског партнерства Аншана, јер су оба града стара индустријска база своје земље.

Руководство Општине Смедеревска Паланка препознало је идеју о сарадњи два града као велику могућност за унапређење развоја индустрије и на седници  Скупштине општине, одржане у августу 2019. године, донета је Одлука о успостављању сарадње  и братимљењу Општине Смедеревска Паланка – Република Србија са градом Аншан – Народна Република Кина.

Епидемија изазвана вирусом  Covid-19 привремено је одложила реализацију ове идеје, а онда су надлежни из Аншана одлучили да пошаљу потписани споразум Општини Смедеревска Паланка, како би председник Општине, Никола Вучен, потписао и послао назад.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *