ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић посетила Смедеревску Паланку: УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ПОБОЉШАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић је посетила Смедеревску Паланку поводом реализација пројекта побољшања енергетске ефикасности. Најпре је обишла домаћинство Станојевић, једно од 50 домаћинстава, на територији општине, које је искористило субвенције за замену врата и прозора. Потом је, у Шулејићевој улици, обишла радове који се тренутно изводе на замени столарије у домаћинству Марковић.

-Драго ми је што данас овде можемо да говоримо о ономе што смо урадили. Веома је значајно то што пројектом побољшања енергетске ефикасности омогућавамо грађанима да замене прозоре, врата и котлове и да поставе соларне панеле. На тај начин грађани  имају боље и квалитетније  услове у својим домаћинствима, ниже рачуне за еЛектричну и топлотну енергију, а за државу и читаво друштво, на овај начин, води се брига о очувању животне средине – рекла је Михајловић.

Она је такође истакла да је за читав Подунавски округ веома важна обнова и улагање у  саобраћајну и енергетску инфраструктуру. У претходних пет година у саобраћајну инфраструктуру у Подунавском округу уложено је око седам милијарди динара, а само у Општину Смедеревска Паланка две милијарде динара. Министарство је за ову годину обезбедило више од 220 милиона евра за улагања у пројекте енергетске ефикасности. 

Председник Општине Никола Вучен захвалио је потпредседници Владе и министарки Зорани Михајловић, истакавши да је ово њен седми долазак у Смедеревску Паланку. Он је такође рекао да је задовољан одзивом грађана за коришћење субвенција за замену столарије и позвао оне који нису, да конкуришу ове године.

У Општини Смедеревска Паланка одобрено је 184 пријаве грађана за замену столарије, а до сада су радови завршени у 50 домаћинстава. Од укупно 20 милиона динара, колико је планирано за ову намену,  биће утрошено 15.141.814,38 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *