ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Општине Никола Вучен сазвао хитан састанак Савета за безбедност

Све чешћи инциденти у ноћним сатима у којима су актери углавном млади људи, најчешће под дејством алкохола, и последњи немио догађај у суседној Општини Велика Плана када је од стране насилника изгубљен један млад живот, довели су о тога да је председник Општине Никола Вучен сазвао хитан састанак Савета за безбедност Општине Смедеревска Паланка и тим поводом је рекао:

„Поштовани суграђани,

као председник Савета за безбедност Општине Смедеревска Паланка обавештавам вас да сам на предлог Министарства унутрашњих послова, Полицијске станице у Смедеревској Паланци сазвао хитан састанак Савета за безбедност за понедељак у 12:00 часова.

Анализом стања на територији читаве Општине је утврђено да су прекршаји у већини случајева извршени у угоститељским објектима , на улици испред угоститељских објеката у највећем броју у дане викенда.

Због унапређења безбедности наше деце и младих, поготово малолетних лица, желимо превентивно да делујемо на негативну појаву нарушавања јавног реда и мира. У складу са наведеним, размотрићемо радно време угоститељских објеката на територији општине и то:

-петком и суботом до 00:00
-осталим данима до 23:00
-ноћни клубови до 02:00

Такође ћемо размотрити и предлог да се на свим малопродајним објектима (трафикама, маркетима, бензинским станицама) забрани продаја алкохолних пића од 22:00, свим данима.

Сматрамо да бисмо на овај начин унапредили безбедност грађана наше Општине.“

One thought on “Председник Општине Никола Вучен сазвао хитан састанак Савета за безбедност

  • Jovan.

    Moje misljenje je da alkohol i radno vreme lokala nemaju nikakve veze sa nesrecnim dogadjajima , kojih je bilo i bice . Problem je u opstoj kulturi i obrazovanosti , kako pojedinca – tako i celog drustva . Smatram da uzrok nenormalnog ponasanja , kod mladih osoba , dolazi iz porodice i drustva u celini . Mogao bih o ovoj temi satima , … Predlog + Ne kupujte vasoj deci ,, smurt “ telefone ( koji im prze mozgove ) , vec ih usmeravajte da budu ,, smurt “ .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *