Predsednik Opštine Nikola Vučen sazvao hitan sastanak Saveta za bezbednost

Sve češći incidenti u noćnim satima u kojima su akteri uglavnom mladi ljudi, najčešće pod dejstvom alkohola, i poslednji nemio događaj u susednoj Opštini Velika Plana kada je od strane nasilnika izgubljen jedan mlad život, doveli su o toga da je predsednik Opštine Nikola Vučen sazvao hitan sastanak Saveta za bezbednost Opštine Smederevska Palanka i tim povodom je rekao:

„Poštovani sugrađani,

kao predsednik Saveta za bezbednost Opštine Smederevska Palanka obaveštavam vas da sam na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske stanice u Smederevskoj Palanci sazvao hitan sastanak Saveta za bezbednost za ponedeljak u 12:00 časova.

Analizom stanja na teritoriji čitave Opštine je utvrđeno da su prekršaji u većini slučajeva izvršeni u ugostiteljskim objektima , na ulici ispred ugostiteljskih objekata u najvećem broju u dane vikenda.

Zbog unapređenja bezbednosti naše dece i mladih, pogotovo maloletnih lica, želimo preventivno da delujemo na negativnu pojavu narušavanja javnog reda i mira. U skladu sa navedenim, razmotrićemo radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine i to:

-petkom i subotom do 00:00
-ostalim danima do 23:00
-noćni klubovi do 02:00

Takođe ćemo razmotriti i predlog da se na svim maloprodajnim objektima (trafikama, marketima, benzinskim stanicama) zabrani prodaja alkoholnih pića od 22:00, svim danima.

Smatramo da bismo na ovaj način unapredili bezbednost građana naše Opštine.“

You may also like...

1 Response

  1. Jovan. kaže:

    Moje misljenje je da alkohol i radno vreme lokala nemaju nikakve veze sa nesrecnim dogadjajima , kojih je bilo i bice . Problem je u opstoj kulturi i obrazovanosti , kako pojedinca – tako i celog drustva . Smatram da uzrok nenormalnog ponasanja , kod mladih osoba , dolazi iz porodice i drustva u celini . Mogao bih o ovoj temi satima , … Predlog + Ne kupujte vasoj deci ,, smurt “ telefone ( koji im prze mozgove ) , vec ih usmeravajte da budu ,, smurt “ .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *