Predsednik Opštine Nikola Vučen: TRUDIMO SE DA STVORIMO DOBRU ATMOSFERU ZA ŽIVOT U PALANCI

U Smederevskoj Palanci u toku su radovi na realizaciji dva kapitalna projekta, završetak izgradnje fabrike Kompanije „Kjungšin kejbl“ i rekonstrukcija OB „Stefan Visoki“.

Govoreći o planovima, projektima i usvojenom budžetu za 2021. godinu predsednik Opštine Nikola Vučen je istakao značaj ovih investicija za građane Smederevske Palanke.

– To su kapitalni projekti koji će u potpunosti promeniti samu strukturu života u Smederevskoj Palanci, jer će od 700 do 1000 radnika da primi platu u jednom danu, što će osetiti svi stanovnici naše opštine. Osim toga budžet opštine će imati mnogo veći priliv novca od poreza na zarade. Sve nas, ne samo u Srbiji, već u celom svetu, prate problemi zbog pandemije, ali mi ovde nismo stali u realizaciji projekata. Nadamo da će krajem marta početkom aprila, u prisustvu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, biti zvanično otvorena fabrika Kompanije „Kjungšin kejbl“. Ono što je od krucijalnog značaja za sve nas u Palanci, ali i okolini, jeste rekonstrukcija Bolnice „Stefan Visoki“. Dobili smo dodatnih 90 miliona dinara za drugu i treću fazu rekonstrukcije. To su ogromna sredstva koja naš budžet nikada ne bi mogao da iznese, kao što ne bi mogao da iznese ovakvu izgradnju puteva u našoj opštini, bez pomoći države. Ukupno smo dobili oko milijardu i po od početka sanacije regionalnih puteva do sada. To je više od jednog budžeta opštine. Završetkom svih kapitalnih investicija u ovoj i narednoj godini, siguran sam da ćemo potpuno promeniti način i smisao života u jednoj ovako maloj opštini. Verujem u to da ćemo uspeti da vratimo naše ljude koji su otišli iz Palanke, a to je naš cilj. Trudimo se da stvorimo dobru atmosferu za život u Palanci, posebno za mlade ljude. Ovaj kontinuitet moramo sa zadržimo i u narednoj godini. Tražićemo od predsednice i Vlade Srbije da nam pomognu i ubuduće, jer imamo u planu još rekonstrukcija regionalnih puteva. Siguran sam da ćemo uspeti u tome. Praćeni iskustvom u prethodne dve-tri godine, sve što je predsednik Vučić obećao prilikom poseta Palanci, a bilo ih je tri u toku godinu dana, sve je ispunjeno. Pored svega što sam naveo, moraćemo da ulažemo u seoske mesne zajednice mnogo više, kako bi i ljudi u selima živeli bolje. Očekujem u narednoj godini nove investicije koje će biti uložene u pravom smeru – rekao je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.