ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Општине Никола Вучен: ТРУДИМО СЕ ДА СТВОРИМО ДОБРУ АТМОСФЕРУ ЗА ЖИВОТ У ПАЛАНЦИ

У Смедеревској Паланци у току су радови на реализацији два капитална пројекта, завршетак изградње фабрике Компаније „Кјунгшин кејбл“ и реконструкција ОБ „Стефан Високи“.

Говорећи о плановима, пројектима и усвојеном буџету за 2021. годину председник Општине Никола Вучен је истакао значај ових инвестиција за грађане Смедеревске Паланке.

– То су капитални пројекти који ће у потпуности променити саму структуру живота у Смедеревској Паланци, јер ће од 700 до 1000 радника да прими плату у једном дану, што ће осетити сви становници наше општине. Осим тога буџет општине ће имати много већи прилив новца од пореза на зараде. Све нас, не само у Србији, већ у целом свету, прате проблеми због пандемије, али ми овде нисмо стали у реализацији пројеката. Надамо да ће крајем марта почетком априла, у присуству председника Србије, Александра Вучића, бити званично отворена фабрика Компаније „Кјунгшин кејбл“. Оно што је од круцијалног значаја за све нас у Паланци, али и околини, јесте реконструкција Болнице „Стефан Високи“. Добили смо додатних 90 милиона динара за другу и трећу фазу реконструкције. То су огромна средства која наш буџет никада не би могао да изнесе, као што не би могао да изнесе овакву изградњу путева у нашој општини, без помоћи државе. Укупно смо добили око милијарду и по од почетка санације регионалних путева до сада. То је више од једног буџета општине. Завршетком свих капиталних инвестиција у овој и наредној години, сигуран сам да ћемо потпуно променити начин и смисао живота у једној овако малој општини. Верујем у то да ћемо успети да вратимо наше људе који су отишли из Паланке, а то је наш циљ. Трудимо се да створимо добру атмосферу за живот у Паланци, посебно за младе људе. Овај континуитет морамо са задржимо и у наредној години. Тражићемо од председнице и Владе Србије да нам помогну и убудуће, јер имамо у плану још реконструкција регионалних путева. Сигуран сам да ћемо успети у томе. Праћени искуством у претходне две-три године, све што је председник Вучић обећао приликом посета Паланци, а било их је три у току годину дана, све је испуњено. Поред свега што сам навео, мораћемо да улажемо у сеоске месне заједнице много више, како би и људи у селима живели боље. Очекујем у наредној години нове инвестиције које ће бити уложене у правом смеру – рекао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *