Predsednik Opštine Toplica Pintorović posetio Ratare

U okviru plana obilaska seoskih mesnih zajednica predsednik Opštine Toplica Pintorović do sada je posetio Azanju, Kusadak i Selevac, a danas i Ratare, odnosno, lokalnu ambulantu Doma zdravlja, Mesnu zajednicu i OŠ “Lazar Stanojević”, koju pohađa oko 120 đaka. Tokom posete Pintorović je razgovarao o prioritetima za normalno funkcionisanje ovih ustanova i institucija.

Sa direktorkom Doma zdravlja, Ivanom Đurđević Starović, i zaposlenima u ovoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi predsednik Opštine je dogovarao plan i dinamiku sređivanja ambulante.

Pintorović je, na kratko, prisustvovao i nastavi u nekoliko školskih odeljenja i razgovarao sa učenicima i nastavnicima. U razgovoru sa direktorom, Jovanom Đorđevićem, predsednik Opštine je istakao da će se lokalna samouprava odmah uključiti u sređivanje školskog dvorišta i sale za fizičko vaspitanje.

U najlošijem stanju nalazi se zgrada u koju je smeštena kancelarija Mesne zajednice.

-Prvo ćemo izabrati Savete mesnih zajednica jer su gotovo svima mandati pri isteku ili su već istekli rekao je Pintorović. – To je prvi korak, a onda ćemo imati mogućnosti da uradimo i više, zato što je funkcionisanje mesnih zajednica veoma važno za sve meštane, kako sela Ratare tako i drugih sela na teritoriji Opštine Smederevska Palanka.

Na kraju, došli smo i do jedne zanimljivosti: poslednji predsednik Opštine koji je na sličan način boravio u radnoj poseti Ratarima, bio je Radoslav Cokić, pre više od jedne decenije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *