ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Општине Топлица Пинторовић посетио Ратаре

У оквиру плана обиласка сеоских месних заједница председник Општине Топлица Пинторовић до сада је посетио Азању, Кусадак и Селевац, а данас и Ратаре, односно, локалну амбуланту Дома здравља, Месну заједницу и ОШ “Лазар Станојевић”, коју похађа око 120 ђака. Током посете Пинторовић је разговарао о приоритетима за нормално функционисање ових установа и институција.

Са директорком Дома здравља, Иваном Ђурђевић Старовић, и запосленима у овој локалној здравственој установи председник Општине је договарао план и динамику сређивања амбуланте.

Пинторовић је, на кратко, присуствовао и настави у неколико школских одељења и разговарао са ученицима и наставницима. У разговору са директором, Јованом Ђорђевићем, председник Општине је истакао да ће се локална самоуправа одмах укључити у сређивање школског дворишта и сале за физичко васпитање.

У најлошијем стању налази се зграда у коју је смештена канцеларија Месне заједнице.

-Прво ћемо изабрати Савете месних заједница јер су готово свима мандати при истеку или су већ истекли рекао је Пинторовић. – То је први корак, а онда ћемо имати могућности да урадимо и више, зато што је функционисање месних заједница веома важно за све мештане, како села Ратаре тако и других села на територији Општине Смедеревска Паланка.

На крају, дошли смо и до једне занимљивости: последњи председник Општине који је на сличан начин боравио у радној посети Ратарима, био је Радослав Цокић, пре више од једне деценије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *