ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник општине разговарао са грађанима који блокирају почетак радова на реконструкцији улице Вука Караџића

Група грађана и данас је спречила извођаче радова да започну уклањање 42 стабла липе, у склопу реконструкције улице Вука Караџића , иако су упознати са планом да на истом месту буде засађено нових 48 стабала другог дрвећа.

Према плану реализације, ови радови, који се финасирају у  сарадњи са Владом Републике Србије, требало је да већ буду започети, како би комплетна санација улице Вука Караџића, постављање асфалтног слоја и реконструкција тротоара и ивичњака, била завршена у предвиђеном року, пре почетка нове школске године.

Председник општине, Топлица Пинторовић данас је, са групом сарадника, посетио грађане који спречавају уклањање дрвореда, да би у разговору са њима пронашао решење, како би се пројекат реконструкције улице Вука Караџића несметано реализовао.

Након разговора, председник општине одржао је конференцију за медије на којој је, између осталог, потврдио да је реализација овог пројекта од виталног значаја за нашу општину .

Пинторовић је истакао да многобројни грађани путем непосредног обраћања, или посредством друштвених мрежа, подржавају пројекат реконструкције улице Вука Караџића, на начин на који је то предвиђено. Председник је подсетио да је програм санације ове улице објављен на сајту Општине, и да сви могу да се упознају са детаљима реконструкције.

 – Ситуација какву данас имамо је да једна група, од пет до десет људи, митингује у улици Вука Караџића, код семафора, правећи од свега тога својеврсну фешту, без икаквог плана, и тако спречава да Паланка добије нову, комплетно уређену улицу и, наравно, нов засад стабала – рекао је између осталог Пинторовић.

Председник општине још једном је показао слике, које приказују како ће изгледати улица Вука Караџића после реконструкције, а на овим сликама јасно се види да су предвиђени и нови засади.

– Знамо каква је путна инфраструктура у Смедеревској Паланци. Ходамо нашим улицама као по месечевом кратеру. И сада, исти они гласноговорници, који на друштвеним мрежама говоре «видите какве су нам улице»,  седну у једну од тих улица и кажу – «па боље ништа, него овако како ви хоћете», рекао је Пинторовић и додао да је већина грађана Смедеревске Паланке у реализацији овог пројекта препознала вољу да се у нашем граду нешто промени.

Топлица Пинторовић је истакао да општинско руководство мора да разговара са свим заинтересованим странама, и да је у том циљу данас разговарано са грађанима који блокирају радове, на лицу месту. Разговор је показао да ни окупљени грађани немају јединствен став о томе шта треба да се уради.

– Уверавам грађане Паланке да ћемо истрајати у ономе што смо представили, како ће та улица изгледати – изјавио је председник општине.

Одговарајућа на питање новинара Радија Нова, да ли постоје гаранције да ће нови дрвореди заиста бити засађени, Топлица Пинторовић је рекао да гарантује да ће оно што је обећано бити и испуњено. Том приликом, он је нагласио да сумња како је овај скуп политички инструисан и да служи за прикупљање јефтиних политичких поена.

Разговори између групе грађана која се противи уклањању стабала липе и општинског руководства биће настављени сутра, у среду 19. јула.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *