Predsednik opštine razgovarao sa građanima koji blokiraju početak radova na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića

Grupa građana i danas je sprečila izvođače radova da započnu uklanjanje 42 stabla lipe, u sklopu rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića , iako su upoznati sa planom da na istom mestu bude zasađeno novih 48 stabala drugog drveća.

Prema planu realizacije, ovi radovi, koji se finasiraju u  saradnji sa Vladom Republike Srbije, trebalo je da već budu započeti, kako bi kompletna sanacija ulice Vuka Karadžića, postavljanje asfaltnog sloja i rekonstrukcija trotoara i ivičnjaka, bila završena u predviđenom roku, pre početka nove školske godine.

Predsednik opštine, Toplica Pintorović danas je, sa grupom saradnika, posetio građane koji sprečavaju uklanjanje drvoreda, da bi u razgovoru sa njima pronašao rešenje, kako bi se projekat rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića nesmetano realizovao.

Nakon razgovora, predsednik opštine održao je konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, potvrdio da je realizacija ovog projekta od vitalnog značaja za našu opštinu .

Pintorović je istakao da mnogobrojni građani putem neposrednog obraćanja, ili posredstvom društvenih mreža, podržavaju projekat rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića, na način na koji je to predviđeno. Predsednik je podsetio da je program sanacije ove ulice objavljen na sajtu Opštine, i da svi mogu da se upoznaju sa detaljima rekonstrukcije.

 – Situacija kakvu danas imamo je da jedna grupa, od pet do deset ljudi, mitinguje u ulici Vuka Karadžića, kod semafora, praveći od svega toga svojevrsnu feštu, bez ikakvog plana, i tako sprečava da Palanka dobije novu, kompletno uređenu ulicu i, naravno, nov zasad stabala – rekao je između ostalog Pintorović.

Predsednik opštine još jednom je pokazao slike, koje prikazuju kako će izgledati ulica Vuka Karadžića posle rekonstrukcije, a na ovim slikama jasno se vidi da su predviđeni i novi zasadi.

– Znamo kakva je putna infrastruktura u Smederevskoj Palanci. Hodamo našim ulicama kao po mesečevom krateru. I sada, isti oni glasnogovornici, koji na društvenim mrežama govore «vidite kakve su nam ulice»,  sednu u jednu od tih ulica i kažu – «pa bolje ništa, nego ovako kako vi hoćete», rekao je Pintorović i dodao da je većina građana Smederevske Palanke u realizaciji ovog projekta prepoznala volju da se u našem gradu nešto promeni.

Toplica Pintorović je istakao da opštinsko rukovodstvo mora da razgovara sa svim zainteresovanim stranama, i da je u tom cilju danas razgovarano sa građanima koji blokiraju radove, na licu mestu. Razgovor je pokazao da ni okupljeni građani nemaju jedinstven stav o tome šta treba da se uradi.

– Uveravam građane Palanke da ćemo istrajati u onome što smo predstavili, kako će ta ulica izgledati – izjavio je predsednik opštine.

Odgovarajuća na pitanje novinara Radija Nova, da li postoje garancije da će novi drvoredi zaista biti zasađeni, Toplica Pintorović je rekao da garantuje da će ono što je obećano biti i ispunjeno. Tom prilikom, on je naglasio da sumnja kako je ovaj skup politički instruisan i da služi za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Razgovori između grupe građana koja se protivi uklanjanju stabala lipe i opštinskog rukovodstva biće nastavljeni sutra, u sredu 19. jula.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.