Predsednik Opštine ugostio osam studenata doktorskih studija

Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, ugostio je osam studenata doktorskih studija iz Smederevske Palanke i tom prilikom im uručio novčane nagrade i tablet računare, poklon lokalne samoprave.

-Danas sam imao čast da ugostim osam mladih studenata doktorskih studija iz Smedervske Palanke koji su ostvarili pravo na nagradu na konkursu za učenike i studente – mlade talente, koje dodeljuje lokalna samouprava. Pored rešenja o novčanoj nagradi u iznosu od 35.000 dinara, doktorandima smo uručili i tablet računare. Ove simbolične nagrade naše opštine predstavljaju samo mali znak pažnje i dokaz da lokalna samouprava obraća pažnju na uspehe i rezultate koje su ovi mladi ljudi ostvarili tokom školovanja i svog radnog iskustva. Njihov rad i talenat su istinski razlog da se borimo za našu opštinu i stvaramo što bolje uslove za život, rad, obrazovanje. Mudrost, nadarenost i požrtvovanje izgrađuju se tek u savladavanju prepreka. Poštovani doktorandi, mi, žitelji Smederevske Palanke smo ponosni na vas – rekao je Vučen.

Prijemu kod predsednika Opštine prisustvovalo je osam studenata doktorskih studija.

-Proteklih godina svedoci smo kakva je situacija bila u našoj opštini. Nauka i kultura bili su skrajnuti u korist nekih drugih stvari. To što se iz godine u godinu dodeljuju nagrade učenicima i studentima je za svaku pohvalu. Kolika god da su ta sredstva svakako su značajna i u vidu podsticaja i motivacije da radimo, da se razvijamo i na najbolji način predstavljamo našu opštinu – rekla je Aleksandra Batinić, student doktorskih studija na Filološkom fakultetu u Beogradu.    

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.