ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Општине угостио осам студената докторских студија

Председник Општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, угостиo је осам студената доктoрских студија из Смедеревске Паланке и том приликом им уручио новчане награде и таблет рачунаре, поклон локалне самоправе.

-Данас сам имао част да угостим осам младих студената докторских студија из Смедервске Паланке који су остварили право на награду на конкурсу за ученике и студенте – младе таленте, које додељује локална самоуправа. Поред решења о новчаној награди у износу од 35.000 динара, докторандима смо уручили и таблет рачунаре. Ове симболичне награде наше општине представљају само мали знак пажње и доказ да локална самоуправа обраћа пажњу на успехе и резултате које су ови млади људи остварили током школовања и свог радног искуства. Њихов рад и таленат су истински разлог да се боримо за нашу општину и стварамо што боље услове за живот, рад, образовање. Мудрост, надареност и пожртвовање изграђују се тек у савладавању препрека. Поштовани докторанди, ми, житељи Смедеревске Паланке смо поносни на вас – рекао је Вучен.

Пријему код председника Општине присуствовало је осам студената докторских студија.

-Протеклих година сведоци смо каква је ситуација била у нашој општини. Наука и култура били су скрајнути у корист неких других ствари. То што се из године у годину додељују награде ученицима и студентима је за сваку похвалу. Колика год да су та средства свакако су значајна и у виду подстицаја и мотивације да радимо, да се развијамо и на најбољи начин представљамо нашу општину – рекла је Александра Батинић, студент докторских студија на Филолошком факултету у Београду.    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *