Predsednik Pintorović u Mramorcu koji je nedavno pogodilo veliko nevreme

Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović,  posetio je Mramorac koji je pre nekoliko dana pogodilo jako nevreme praćeno obilnim padavinama kada su poplavljene njive, putevi, nekoliko kuća i prostorije OŠ “Milija Rakić”.

Ispred Mesne zajednice predsednika Pintorovića, njegovu zamenicu Milicu Despotović, člana Opštinskog veća Živana Milovića i nekoliko saradnika dočekali su meštani koji su ih upoznali sa posledicama nevremena koje ih je zadesilo.

Predsednik Opštine potom je obišao najugroženije atarske puteve u naseljima Grujovići, Vasići, Spasojevići i Kačište i jedno domaćinstvo koje je pretrpelo najveću štetu.

U razgovoru sa meštanima Pintorović je istakao da je putna infrastruktura ono ka čemu se u narednom periodu mora usmeriti najviše pažnje, posebno kada se radi o putevima u selima naše opštine.

-Iz tog razloga, biće oformljena stručna komisija koja će proceniti realno stanje na terenu i na osnovu čijeg će izveštaja lokalna samouprava odlučiti šta može da učini odmah kada je reč o saniranju posledica nastalih vremenskom nepogodom – rekao je Pintorović. – Opština Smederevska Palanka ima 21 mesnu zajednicu i sve se nalaze u blokadi, što je rezultat pogrešnog pristupa koji je godinama primenjivan. Takva praksa mora biti prekinuta, a Savetima mesnih zajednica se mora vratiti kredibilitet i omogućiti normalno funkcionisanje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *