ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Пинторовић у Мраморцу који је недавно погодило велико невреме

Председник Општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић,  посетио је Мраморац који је пре неколико дана погодило јако невреме праћено обилним падавинама када су поплављене њиве, путеви, неколико кућа и просторије ОШ “Милија Ракић”.

Испред Месне заједнице председника Пинторовића, његову заменицу Милицу Деспотовић, члана Општинског већа Живана Миловића и неколико сарадника дочекали су мештани који су их упознали са последицама невремена које их је задесило.

Председник Општине потом је обишао најугроженије атарске путеве у насељима Грујовићи, Васићи, Спасојевићи и Качиште и једно домаћинство које је претрпело највећу штету.

У разговору са мештанима Пинторовић је истакао да је путна инфраструктура оно ка чему се у наредном периоду мора усмерити највише пажње, посебно када се ради о путевима у селима наше општине.

-Из тог разлога, биће оформљена стручна комисија која ће проценити реално стање на терену и на основу чијег ће извештаја локална самоуправа одлучити шта може да учини одмах када је реч о санирању последица насталих временском непогодом – рекао је Пинторовић. – Општина Смедеревска Паланка има 21 месну заједницу и све се налазе у блокади, што је резултат погрешног приступа који је годинама примењиван. Таква пракса мора бити прекинута, а Саветима месних заједница се мора вратити кредибилитет и омогућити нормално функционисање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *