ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Србије Александар Вучић посетио Смедеревску Паланку и отворио реконструисани пут до Велике Плане

Председник Србије, Александар Вучић, посетио је Смедеревску Паланку и свечано отворио реконструаисани пут до суседне Велике Плане.

У друштву председника начелника Подунавског округа Небијше Павловића и председника две општине Николе Вучена и Игора Матковића, Вучић је најпре обишао новоизграђени мост на Губерашу, а потом се са бине на уласку у Смедеревску Паланку обратио окупљеним грађанима.

-Дошао сам да вам кажем колико је важно да покажемо пажњу и другачији однос према обичним људима, да су нам Велика Плана и Смедеревска Паланка важни колико и велики градови и да нам је живот обичних људи најважнија ствар – рекао је, поред осталог, Александар Вучић.

Он је и најавио је да ће у наредном периоду 900 милиона евра бити уложено у 5.000 километара регионалних и локалних путева и истакао да је пут Паланка-Плана последњи пут обновљен 1983. године, и то делимично.

-Било је потребно 36 година да се уради нов пут, да повежемо 80.000 становника ова два града. Тиме смо створили нове услове за долазак инвеститора – рекао је Вучић.

Укупна дужина деонице регионалног пута (IIА, 147) од Смедеревске Паланке до Велике Плане је 13,5 километара, од чега је реконструисано 9,83 километра, а изграђен је и нови мост преко потока Губераш.

Мост преко потока Губераш је у поплавама био потпуно уништен и сада је саграђен потпуно нови.

Обим радова је такав да је, иако је реч о реконструкцији, урађен потпуно нов пут. Радови на реконструкцији почели су половином јула.

Укупна вредност радова, укључујући и радове на мосту, износи 598,76 милиона динара без ПДВ-а (718,51 милиона са ПДВ-ом), од чега је 577,5 милиона за трасу пута и 21,2 милион за мост.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *