Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Smederevsku Palanku i otvorio rekonstruisani put do Velike Plane

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je Smederevsku Palanku i svečano otvorio rekonstruaisani put do susedne Velike Plane.

U društvu predsednika načelnika Podunavskog okruga Nebijše Pavlovića i predsednika dve opštine Nikole Vučena i Igora Matkovića, Vučić je najpre obišao novoizgrađeni most na Guberašu, a potom se sa bine na ulasku u Smederevsku Palanku obratio okupljenim građanima.

-Došao sam da vam kažem koliko je važno da pokažemo pažnju i drugačiji odnos prema običnim ljudima, da su nam Velika Plana i Smederevska Palanka važni koliko i veliki gradovi i da nam je život običnih ljudi najvažnija stvar – rekao je, pored ostalog, Aleksandar Vučić.

On je i najavio je da će u narednom periodu 900 miliona evra biti uloženo u 5.000 kilometara regionalnih i lokalnih puteva i istakao da je put Palanka-Plana poslednji put obnovljen 1983. godine, i to delimično.

-Bilo je potrebno 36 godina da se uradi nov put, da povežemo 80.000 stanovnika ova dva grada. Time smo stvorili nove uslove za dolazak investitora – rekao je Vučić.

Ukupna dužina deonice regionalnog puta (IIA, 147) od Smederevske Palanke do Velike Plane je 13,5 kilometara, od čega je rekonstruisano 9,83 kilometra, a izgrađen je i novi most preko potoka Guberaš.

Most preko potoka Guberaš je u poplavama bio potpuno uništen i sada je sagrađen potpuno novi.

Obim radova je takav da je, iako je reč o rekonstrukciji, urađen potpuno nov put. Radovi na rekonstrukciji počeli su polovinom jula.

Ukupna vrednost radova, uključujući i radove na mostu, iznosi 598,76 miliona dinara bez PDV-a (718,51 miliona sa PDV-om), od čega je 577,5 miliona za trasu puta i 21,2 milion za most.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.