Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio Palanku, doneo pomoć i obišao poplavljeno područje  

naslovna fotografija (7)Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić posetio je danas poplavljeno područje u Smederevskoj Palanci. Nikolić, koji je obezbedio i značajnu humanitarnu pomoć, flaširanu pijaću vodu i gumene čizme, najpre je prisustvovao sastanku  Opštinskog štaba za vanredne situacije koji je održan u OŠ „Heroj Radmila Šišković“, a zatim je obišao Karađorđevo naselje i zgradu „Vodovoda“.

-Mislim da ćemo uspeti da nedeljno obezbeđujemo pomoć za svaki grad koji je ugrožen, prema planu koji dobijamo od centralnog Štaba u kome se evidentiraju podaci o tome šta je i koliko kome potrebno. Za Palanku smo znali, da su ovde potrebni voda i čizme – rekao je Nikolić okupljenim novinarima.

Predsednik Srbije  istakao je da ulaže napore da Srbija dobije značajnu međunarodnu pomoć.

-Stižu donacije, obratio sam se predstavnicima svih država, onih koje su već pomogle Srbiji i onih koje će da pomognu u obnovi. Zatražiću od Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da organizujemo jedno donatorsko veče za pomoć građanima Srbije –  rekao je predsednik Nikolić, i dodao da će u tu svrhu razgovarati i sa predsednikom Saveta bezbednosti UN.

DSC06035Predsednik Srbije je  govorio i o ideji da se napravi film, koji će svetskoj zajednici predsaviti kakva je katastrofa  ovoga proleća zadesila Srbiju. Predsednik je pozvao sve one koji su u prilici da pomognu da se jave nekom od lokalnih štabova za vanredne situacije ili republičkom štabu.

-Jednoga dana kada sve ovo prođe, Srbija će naći način da izrazi zahvalnost onima koji su nam se našli u vremenima kada je bilo najteže – rekao je Nikolić.

DSC06037Predsednik Republike prisustvovao je zasedanju Opštinskog štaba civilne zaštite, a zatim je obišao deo poplavljenog područja i fabriku vode, koja je, kao i pre petnaest godina, ponovo bila poplavljena.

-Zahvaljujem predsedniku Nikoliću na pomoći koju je uputio u Smederevsku Palanku. Predsednik je obećao još neke vidove pomoći koja će se realizovati narednih dana. Kao komandant Štaba upoznao sam predsednika sa dosadašnjim događajima, i o onome što ćemo tek da uradimo. Predsednik Nikolić je zadovoljan radom Štaba. Izveštaje su podneli i potpukovnik ABH jedinice, Saša Veličković, Duško Milićević, kao glavni inženjer i komandant vatrogasne jedinice – izjavio je povodom posete predsednika Republike Radoslav Milojičić Kena, predsednik Opštine Smederevska Palanka.

Zamenik predsednika Opštine, Petar Jelić, zahvalio je predsedniku i njegovoj supruzi, odnosno njenoj fondaciji.

-Istakli smo da je se suočavamo sa nedostatkom hrane za bebe, a predsednik je obećao da će pomoći narednih dana – izjavio je Petar Jelić, zamenik predsednika Opštine i zamenik komandanta Štaba.

Jelić je istakao da je sa predsednikom Srbije razgovarano o merama trajne zaštite „Vodovoda“, koji je više puta plavljen.

-Radi se o jednom projektu čija bi realizacija  pomogla da više ne doživljavamo takve situacije. Taj će projekat biti na državnom nivou. Time ćemo rešiti provlem vodovoda, koji se nalazi na najnižoj tački u gradu – rekao je Jelić.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *