ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Србије Томислав Николић посетио Паланку, донео помоћ и обишао поплављено подручје  

naslovna fotografija (7)Председник Републике Србије Томислав Николић посетио је данас поплављено подручје у Смедеревској Паланци. Николић, који је обезбедио и значајну хуманитарну помоћ, флаширану пијаћу воду и гумене чизме, најпре је присуствовао састанку  Општинског штаба за ванредне ситуације који је одржан у ОШ „Херој Радмила Шишковић“, а затим је обишао Карађорђево насеље и зграду „Водовода“.

-Мислим да ћемо успети да недељно обезбеђујемо помоћ за сваки град који је угрожен, према плану који добијамо од централног Штаба у коме се евидентирају подаци о томе шта је и колико коме потребно. За Паланку смо знали, да су овде потребни вода и чизме – рекао је Николић окупљеним новинарима.

Председник Србије  истакао је да улаже напоре да Србија добије значајну међународну помоћ.

-Стижу донације, обратио сам се представницима свих држава, оних које су већ помогле Србији и оних које ће да помогну у обнови. Затражићу од Генералног секретара Уједињених нација да организујемо једно донаторско вече за помоћ грађанима Србије –  рекао је председник Николић, и додао да ће у ту сврху разговарати и са председником Савета безбедности УН.

DSC06035Председник Србије је  говорио и о идеји да се направи филм, који ће светској заједници предсавити каква је катастрофа  овога пролећа задесила Србију. Председник је позвао све оне који су у прилици да помогну да се јаве неком од локалних штабова за ванредне ситуације или републичком штабу.

-Једнога дана када све ово прође, Србија ће наћи начин да изрази захвалност онима који су нам се нашли у временима када је било најтеже – рекао је Николић.

DSC06037Председник Републике присуствовао је заседању Општинског штаба цивилне заштите, а затим је обишао део поплављеног подручја и фабрику воде, која је, као и пре петнаест година, поново била поплављена.

-Захваљујем председнику Николићу на помоћи коју је упутио у Смедеревску Паланку. Председник је обећао још неке видове помоћи која ће се реализовати наредних дана. Као командант Штаба упознао сам председника са досадашњим догађајима, и о ономе што ћемо тек да урадимо. Председник Николић је задовољан радом Штаба. Извештаје су поднели и потпуковник АБХ јединице, Саша Величковић, Душко Милићевић, као главни инжењер и командант ватрогасне јединице – изјавио је поводом посете председника Републике Радослав Милојичић Кена, председник Општине Смедеревска Паланка.

Заменик председника Општине, Петар Јелић, захвалио је председнику и његовој супрузи, односно њеној фондацији.

-Истакли смо да је се суочавамо са недостатком хране за бебе, а председник је обећао да ће помоћи наредних дана – изјавио је Петар Јелић, заменик председника Општине и заменик команданта Штаба.

Јелић је истакао да је са председником Србије разговарано о мерама трајне заштите „Водовода“, који је више пута плављен.

-Ради се о једном пројекту чија би реализација  помогла да више не доживљавамо такве ситуације. Тај ће пројекат бити на државном нивоу. Тиме ћемо решити провлем водовода, који се налази на најнижој тачки у граду – рекао је Јелић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *