ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Владе Србије Александар Вучић у ФШВ „ГОША“

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се у Смедеревској Паланци са радницима Фабрике шинских возила „Гоша“, одазивајући се њиховом позиву да помогне у решавању проблема у тој Фабрици.

Вучић је исказао захвалност радницима на томе што нису желели да злоупотребљавају политичку ситуацију и што су имали фер приступ.

Он је најавио да ће Влада Србије покушати, у складу са законом, да реши ситуацију у „Гоши“.

Премијер је поручио да ће сваки радник „Гоше“ добити по 60.000 динара нето, а одлука за то биће припремљена на седници Владе Србије, која ће бити одржана 9. или 10. априла.

Вучић је најавио и закључак Владе Србије о овери њихових здравствених књижица, и додао да ће држава преузети на себе дуговања „Гоше“ према ПИО фонду у износу од 3,2 милиона евра.

Премијер је рекао да ће након разговора са власницима Фабрике и одлуке о томе да ли ће она да настави рад можда бити пронађено решење и за евентуално повезивање радног стажа.

-Све остало није у ингеренцијама Владе, нити Влада може да наступа у име власника – објаснио је Вучић.

Он је рекао да држава може само да помогне, али не и да разговара у име радника, или у име власника.

-Ово што ми чинимо, не чинимо у име власника. Не смањујемо потраживања радника према власницима. Ово је помоћ и подршка Владе Србије, која нема везе са односима унутар „Гоше“ – нагласио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *