ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Пројекат “Чиста Србија” у Смедеревској Паланци: ИЗГРАДЊА ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

Општина Смедеревска Паланка је једна од 65 општина у Србији у којима ће се реализовати пројекат “Чиста Србија”, који обухвата изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода. Пројекат финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Изградња постројења требало би да почне до краја ове године.
Програм “Чиста Србија”, који Влада Републике Србије реализује на основу Споразума са Народном Републиком Кином, подразумева да ће у наредних пет година на територији целе Србије, тамо где је неопходно, бити изграђена инфраструктура за пречишћавање отпадних вода.

Председник Општине Никола Вучен је истакао да је ово велики пројекат и веома значајан за општину, будући да ће сва села и засеоци имати могућност прикључка на водоводну и канализациону мрежу.
-Овим пројектом Општина Смедеревска Паланка добиће водовод и канализацију на преко 80 одсто своје територије. Ми смо једна од првих општине у Србији која ће потписати уговор о реализацији, а откуп земљишта ће се вршити у Паланци, Ратарима, Кусатку, Селевцу и Голобоку. Највећа фабрика за пречишћавање отпадних вода биће саграђена у Паланци, друга ће бити за села Кусадак и Ратаре, трећа у Селевацу и четврта у Голобоку. Мања села прикључиваће се на ова четири постројења – рекао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *