Projekat “Čista Srbija” u Smederevskoj Palanci: IZGRADNJA POSTROJENJA ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

Opština Smederevska Palanka je jedna od 65 opština u Srbiji u kojima će se realizovati projekat “Čista Srbija”, koji obuhvata izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Projekat finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izgradnja postrojenja trebalo bi da počne do kraja ove godine.
Program “Čista Srbija”, koji Vlada Republike Srbije realizuje na osnovu Sporazuma sa Narodnom Republikom Kinom, podrazumeva da će u narednih pet godina na teritoriji cele Srbije, tamo gde je neophodno, biti izgrađena infrastruktura za prečišćavanje otpadnih voda.

Predsednik Opštine Nikola Vučen je istakao da je ovo veliki projekat i veoma značajan za opštinu, budući da će sva sela i zaseoci imati mogućnost priključka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.
-Ovim projektom Opština Smederevska Palanka dobiće vodovod i kanalizaciju na preko 80 odsto svoje teritorije. Mi smo jedna od prvih opštine u Srbiji koja će potpisati ugovor o realizaciji, a otkup zemljišta će se vršiti u Palanci, Ratarima, Kusatku, Selevcu i Goloboku. Najveća fabrika za prečišćavanje otpadnih voda biće sagrađena u Palanci, druga će biti za sela Kusadak i Ratare, treća u Selevacu i četvrta u Goloboku. Manja sela priključivaće se na ova četiri postrojenja – rekao je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.