ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Пројекат Удружења „Фемина“: „НОВИМ ЗНАЊИМА ДО ПОБОЉШАЊА СОЦИЈАЛНИХ УСЛУГА ЗА ЖЕНЕ“

femina-logo„Новим знањима до побољшања социјалних услуга за жене“ је пројекат који реализује Удружење жена „Фемина“ из Смедеревске Паланке захваљујући подршци Министарства рада, запошљавања и социјалне политике.

Пројекат има за циљ пружaње доприноса развоју и унапређењу квалитета услуга у домену социјалне заштите чије су кориснице жене у Општини Смедеревска Паланка. Сврха пројекта је да се подигне ниво знања, вештина и ојачају стручне компетенције кључних актера у домену социјалне заштите на локалном нивоу. С тим у вези, предвиђено је да се одржи шест једнодневних семинара које ће похађати волонтерке  Удружења жена „Фемина“ и представници/е кључних актера из домена социјалне заштите на локалном нивоу (ЦСР-а, полиције, судства, здравства, локалне самоуправе). Теме семинара везане су за заступање жена пред назависним институцијама и рад са вишеструко дискриминисаним женама. Укључивање свих наведених актера је у складу са предстојећим потписивањем „Протокола о сарадњи између институција у заштити жртава породичног насиља на територији општине Смедеревска Паланка“, а самим тим и унапређењем и формализовањем сарадње и координисаних акција у заједници.

Редовна активност Удружења жена „Фемина“ су дежурства на СОС телефону за жене које имају искуство мушког насиља. Рад СОС телефона одвија се у терминима: понедељак и петак од 11-13 часова, уторак, среда, четвртак од 17-19 часова, као и бесплатног правног саветовалишта за жене у термину среда од 17-19 часова.

 

Добрила Катић

Ана Стојановић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *