ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Први мај на Кисељаку

IMG_2210Поштујући традицију дугу више од 150 година, Паланчани су и ове године обележили празник рада на Паланачком кисељаку, некада омиљеном излетишту  у близини града.

Осим уранка, окупљања радника и представника синдиката, Општина, Туристичка организација из Смедеревске Паланке и Културни центар припремили су богат културно-уметнички програм, на коме су наступила локална културно-уметничка друштва, као и учесници такмичења Звезде гранда из Паланке и околине.

IMG_2192Посетиоце су поздравили председник Скупштине општине, Славољуб Ђурић, и помоћник председника општине, Родољуб Станимировић.  Ђурић је нагласио значај празновања 1. маја, и изразио наду да ће радници, синдикалном борбом, поново остварити сва она права каква су имали пре двадесетак година, а Станимировић је најавио обогаћивање туристичких садржаја на овом излетишту.

Поред изворишта минералне воде отворен је пункт Општинске туристичке организације, а IMG_2225данашњу свечаност на Кисељаку улепшале су изложбе народних јела завичајних друштава сеоских месних заједница, и такмичење за најбољи котлић.

IMG_2230

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *