Prvi maj na Kiseljaku

IMG_2210Poštujući tradiciju dugu više od 150 godina, Palančani su i ove godine obeležili praznik rada na Palanačkom kiseljaku, nekada omiljenom izletištu  u blizini grada.

Osim uranka, okupljanja radnika i predstavnika sindikata, Opština, Turistička organizacija iz Smederevske Palanke i Kulturni centar pripremili su bogat kulturno-umetnički program, na kome su nastupila lokalna kulturno-umetnička društva, kao i učesnici takmičenja Zvezde granda iz Palanke i okoline.

IMG_2192Posetioce su pozdravili predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić, i pomoćnik predsednika opštine, Rodoljub Stanimirović.  Đurić je naglasio značaj praznovanja 1. maja, i izrazio nadu da će radnici, sindikalnom borbom, ponovo ostvariti sva ona prava kakva su imali pre dvadesetak godina, a Stanimirović je najavio obogaćivanje turističkih sadržaja na ovom izletištu.

Pored izvorišta mineralne vode otvoren je punkt Opštinske turističke organizacije, a IMG_2225današnju svečanost na Kiseljaku ulepšale su izložbe narodnih jela zavičajnih društava seoskih mesnih zajednica, i takmičenje za najbolji kotlić.

IMG_2230

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.