ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Рапорт са састанка Штаба за ванредне ситуације

DSC05922И поред великог ангажовања њуди и опреме вода се споро повлачи.Десетак пумпи које раде у Кубршничком насељу треба да допринесу бржем избацивању воде из још увек потопљених стамбених објеката.

Снабдевање града пијаћом водом обављаће се путем цистерни, све до санације изворишта и фабрике воде. Са овом санацијом започеће се одмах по избацивању поплавне воде из Водовода. Сада шест цистерни снабдева град пијаћом водом, па је овај алтернативни начин водоснабдевања знатно побољшан.

Прихватни центри, у којима су смештени становници са поплављеног подручја су одлично снабдевени, и не оскудевају ни у храни, ни у средствима за хигијену и другим неопходним стварима.

Снабдевање електричном енергијом је уредно, пре свега захваљујући савесности грађана, који су послушали апел да троше само онолико струје колико је неопходно.

-Захваљујем грађанима, и молим да и даље рестриктивно троше електричну енергију, да не укључују чак ни непотребне сијалице, а камоли ТА пећи или друга грејна тела – рекао је по завршетку састанка командант Штаба Радослав Милојичић Кена.

На овом састанку било је речи и о трговцима који су подигли цене воде, и других намирница, желећи да зараде у ванредним оклоностима.

-Синоћ сам био у контакту са начелником округа, који ће нам данас доставити писани извештај. Неки наши суграђани који овде имају трговинске радње су нашли за сходно да зараде мало више. Заиста је то велика срамота. Повећали су цене хлеба и цене воде. Они ће бити најдрастичније кажњени, ми ћемо на Штабу захтевати да ти људи буду кажњени максимално -нагласио не Милојичић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *