ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Руски стручњаци посетили ОБ „Стефан Високи“

Општу Болницу „Стефан Високи“ и Дом здравља у Смедеревској Паланци посетили су лекари и стручњаци из Русије, који бораве у Србији ради пружања помоћи у борби против корона вируса.

Стручњаке из Русије дочекали су председник Општине Никола Вучен, начелник Подунавског округа Небојша Павловић и директор Болнице др Никола Ристић са сарадницима.

Током посете руски стручњаци су пренели своја искуства и истакли значај придржавања свих предвиђених мера заштите. Руске АБХО јединице су успеле да до сада дезинфикују више од 65.000 квадрата потенцијално контаминираног простора у болницама у Србији и настављају планске активности док траје ванредно стање.

У наредним данима биће извршена и дезинфекција комплетне зграде Болнице.

Председник Општине Никола Вучен и овом приликом нагласио је да ће одмах по укидања ванредног стања почети радови на реконструкцији Болнице.

-Уз помоћ државе, Владе Републике Србије и надлежног министарства, у реконструкцију Болнице у наредне две године ће  бити уложено више од 2,5 милијарде динара. У наредне две године нас очекује озбиљан посао. Надам се да ће ванредно стање бити укинуто врло брзо и да ће одмах затим почети прва фаза радова – рекао је Вучен.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *