Ruski stručnjaci posetili OB „Stefan Visoki“

Opštu Bolnicu „Stefan Visoki“ i Dom zdravlja u Smederevskoj Palanci posetili su lekari i stručnjaci iz Rusije, koji borave u Srbiji radi pružanja pomoći u borbi protiv korona virusa.

Stručnjake iz Rusije dočekali su predsednik Opštine Nikola Vučen, načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović i direktor Bolnice dr Nikola Ristić sa saradnicima.

Tokom posete ruski stručnjaci su preneli svoja iskustva i istakli značaj pridržavanja svih predviđenih mera zaštite. Ruske ABHO jedinice su uspele da do sada dezinfikuju više od 65.000 kvadrata potencijalno kontaminiranog prostora u bolnicama u Srbiji i nastavljaju planske aktivnosti dok traje vanredno stanje.

U narednim danima biće izvršena i dezinfekcija kompletne zgrade Bolnice.

Predsednik Opštine Nikola Vučen i ovom prilikom naglasio je da će odmah po ukidanja vanrednog stanja početi radovi na rekonstrukciji Bolnice.

-Uz pomoć države, Vlade Republike Srbije i nadležnog ministarstva, u rekonstrukciju Bolnice u naredne dve godine će  biti uloženo više od 2,5 milijarde dinara. U naredne dve godine nas očekuje ozbiljan posao. Nadam se da će vanredno stanje biti ukinuto vrlo brzo i da će odmah zatim početi prva faza radova – rekao je Vučen.


You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *