ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење Друштва за заштиту и проучавање птица Србије: У КРИВОЛОВУ НА ГУСКЕ И ПРЕДСЕДНИК ЛОВАЦА ИЗ ВЕЛИКОГ ГРАДИШТА

У атару села Острово код Великог Градишта у суботу 21.01.2017. три локална ловца пронађена су са незаконито убијеним дивљим гускама. Поред строго заштићених гусака, у пртљажнику путничког аутомобила полицајци су пронашли и 12 свеже уловљених пловки глувара које се убрајају у ловну дивљач.

О незаконитом лову полицију су обавестили чланови Тима за борбу против криволова Друштва за заштиту и проучавање птица Србије, који већ дуже време упозоравају на стравичне размере прекомерног лова и криволова заштићених птица у том делу државе.

Дежурни јавни тужилац наредио је привођење осумњичених, одузимање оружја и незаконито уловљених птица. Наши чланови сазнали су да је међу приведенима и председник Ловачког удружења „Голуб“ из Великог Градишта, који је и потпредседник Општине Велико Градиште.

Велике хладноће и оковане воде које су погодиле Србију почетком ове године сматрају се елементарним непогодама и из тог разлога Друштво за заштиту и проучавање птица Србије захтевало је од надлежног Министарства пољопривреде и заштите животне средине да хитно обустави лов на све дивље животиње. Залеђене воде принудиле су птице водених станишта да се концентришу углавном на рекама где су изузетно угрожене недостатком хране, узнемиравањем и убијањем.

 

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *