SAOPŠTENJE OPŠTINSKOG ODBORA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

SNS1Povodom nedavno održane konferencije za medije OO Srpske radikalne stranke u Smederevskoj Palanci, i izjava gđe Stanković Đuričić, narodnog poslanika i predsednika okružnog odbora ove stranke, g. Milivojevića, predsednika palanačkog Odbora i g. Miloradovića, sekretara palanačkog odbora radikala, izdajemo zvanično

SAOPŠTENJE

            Kao što je našoj javnosti poznato, g. Petar Milić, poverenik OO SNS Smederevska Palanka i prvi čovek palanačke opštine, u nekoliko navrata nakon konstitutivne sednice SO Smederevska Palanka, izjavljivao je da su političke aktivnosti za njega završene proglašenjem izbornih rezultata, i da sada, nakon osvojene apsolutne pobede, ima samo jedan zadatak: da se bavi poslom poverenom mu od strane stanovnika opštine Smederevska Palanka, te da rešava višegodišnje nagomilane probleme svih, koji na teritoriji opštine žive.

           Jedan deo aktera političke scene, međutim, upadljivo ćuti dok se problemi svih nas rešavaju izuzetno ekspeditivno, ali zato, krajnje očekivano, kada je reč o problemima za čije je rešavanje potrebno nešto više vremena i strpljenja, paušalno ocenjuju rad opštinskog rukovodstva, i vrlo glasno kritikuju – bez političkih argumenata, moralnih obaveza, utemeljujući stavove na neproverenim i izvitoperenim informacijama – zavodeći i obmanjujući javnost. To ne čudi, jer baš za taj deo aktera političke scene, kampanja još uvek traje.

            O svemu izrečenom na račun opštinskog rukovodstva i rukovodstva OO SNS Smederevska Palanka, treba izraziti punu zahvalnost i uputiti poziv za pomoć u profesionalnom smislu, naročito ako se uzme u obzir da kritiku o amaterskom postupanju upućuju oni, čije se poimanje profesionalizma u poslu svodi na trgovinu odborničkim mandatom, odnosno radnim mestom u javnom preduzeću. Na svu sreću, običaji i navike, čije smo blagodeti uživali u prošlosti, ostaju baš tamo, gde im i jeste mesto – u prošlosti.

            Srpska napredna stranka, kao i stranke koje su njeni koalicioni partneri, čineći većinu u lokalnom parlamentu, ubuduće će na svaku sličnu izjavu, oplemenjenu iskrenim sugestijama i atributima na svoj račun, reagovati na yaj način što će uvek pozivati na dijalog, na konsultacije, ali, pre i iznad svega, na proceduralnu ispravnost i iskrenost. Nedvosmisleno, ukazivaćemo na potrebu da svako iskoristi pravo i obavezu da, na sebi svojstven način, i iz ličnih ili partijskih interesa, učestvuje u radu lokalne samouprave, onako kako najbolje ume. Konačnu ocenu o radu i angažmanu daće, naravno, naši sugrađani, makar posmatrali paljenje zastava drugih država.

            Posebna zahvalnost za upečatljivost tokom nastupa pred predstavnicima lokalnih medija, duguje se g. Milivojeviću, ali ne samo zato što je, u međuvremenu, od kraja izborne kampanje do današnjih dana, savladao čitanje, već zato što je pokazao izvesno, ali ne i dovoljno, predznanje iz oblasti zoologije, nazivajući g. Ralfa Grunhajta, investitora iz Nemačke – mečkom. Zahvalnost je utoliko veća, jer podrazumeva naše iskreno uverenje da će mu se, kada g. Grunhajt bude došao u Palanku, Milivojević obratiti javno, takođe pred kamerama, oslovljavajući ga sa „g. Mečko Grunhajte“, dok će sve što ima da mu kaže u vezi sa otvaranjem novih radnih mesta – sa naročitog profesionalnog aspekta – prevoditi poznavalac nemačkog jezika, g. Miloradović, sekretar OO SRS Palanka i Milivojevićev saradnik.

            Ovo saopštenje potpisuje Informativna služba povereništva OO SNS Smederevska Palanka, jer je g. Petar Milić, poverenik OO SNS Smederevska Palanka, zaokupljen rešavanjem problema nastalih u vreme kada su opštinu vodili neki profesionalci.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

OO SNS SMEDEREVSKA PALANKA

U POVERENIŠTVU

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.