ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације: НЕ ТРЕБА ОЧЕКИВАТИ ДА НАЈАВЉЕНА КОЛИЧИНА ПАДАВИНА ИЗАЗОВЕ ПРОБИЈАЊЕ ИЛИ ПРЕЛИВАЊЕ НАСИПА

„Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, на подручју Централне Србије, почев од недеље 12. маја, па до петка, 17. маја, очекују се падавине, у укупној количини између 70 и 90 литара по метру квадратном. Најављена је, дакле, мања количина падавина него 2014. године, и то у распону од пет дана.

Општински штаб за ванредне ситуације је, на основу ових најава, али и упозорења Окружног штаба за ванредне ситације, у петак, 10. маја, обишао системе за одбрану од поплава на подручју наше општине.

Према мишљењу надлежних стручњака, насипи на Јасеници и Кубршници, и другим водотоковима у брањеном подручју су у добром стању, односно за сада не треба очекивати да најављена количина падавина изазове пробијање или преливање насипа.

За сада, дакле, нема никакве потребе да грађани самостално поредузимају било какве превентивне мере, а поготово нема потребе да из предострожности напуштају своје домове и одлазе у друге делове града.

Општински штаб за ванредне ситуације, односно његови оперативни тимови, будно прате ситуацију на терену, и о свакој промени нивоа локалних водотокова, метеоролошким и хидролошким прогнозама, благовремено ће обавестити јавност, путем медија и непосредним обавештавањем на терену.

Општински штаб за ванредне ситуације моли грађане да не подлежу гласинама и паници, да остану мирни, и да прате будућа редовна саопштења Штаба.“

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације

Никола Вучен

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *