Saopštenje predsednika Nikole Vučena povodom Dana opštine: UMESTO PROSLAVE DONATORSKO VEČE ZA OBNOVU VRTIĆA „LEPTIRIĆ“

Ukazom kneza Mihaila Obrenovića od 16. juna 1866. godine Palanka je proglašena za varoš.

Ovogodišnja proslava Dana opštine će izostati zato što će novčana sredstva namenjena za to biti upotrebljena u druge svrhe, saopštio je predsednik Opštine Nikola Vučen u obraćanju sugrađanima.

„Ove godine Dan opštine nećemo proslavljati na način kako je to činjeno prethodnih godina. Za to postoji više nego dobar razlog – novčana sredstva, koja bi bila utrošena za svečano obeležavanje Dana opštine, biće upotrebljena na, uveren sam, prikladniji način – za obnovu vrtića Leptirić, koji je izgoreo nakon udara groma.

Tim povodom organizovaćemo donatorsko veče. Namera nam je da sa našim prijateljima, gostima, lokalnim privrednicima, donatorima, na humanitarnoj večeri obezbedimo sredstva koja su neophodna za obnovu vrtića.

Obnova obrazovnih ustanova i vrtića predstavlja jedan od prioriteta u radu opštinskog rukovodstva. Briga o najmlađima mora i ubuduće da bude u fokusu. Stvaranje adekvatnih uslova za boravak i vaspitni rad dece ne treba razumeti kao kratkoročan posao, nego kao proces, koji zahteva da se prate savremeni trendovi u nastavi i vaspitanju, i u skladu sa tim stvaraju sve bolji uslovi za stručan rad na predškolskom i školskom nivou, socijalizaciju i obrazovanje najmlađih.

Lokalna samouprava će, vodeći brigu o svim kategorijama građana, i nadalje posebno biti zaintresovana za pomoć ustanovama i pojedincima koji obavljaju jednu od naznačajnijih društvenih uloga, a to je pedagoški rad.

Osim sredstava koje ćemo prikupiti na Donatorskoj večeri, potrebna nam je podrška naših sugrađana, roditelja, kako bismo što pre uspeli da objekat vrtića Leptirić učinimo spremnim za novu školsku godinu, u septembru.

O datumu, vremenu i mestu održavanja Donatorske večeri, javnost ćemo obavestiti blagovremeno.

Uveren sam da ova odluka lokalne samouprave predstavlja izraz uverenja i žitelja naše opštine, da u ovo vreme obnove – konkretne akcije treba da imaju primat nad proslavama i slavljima – naročito u situacijama kada se treba izboriti za lepše detinjstvo naših najmlađih sugrađana.“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.