ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење ПУ Локал прес, АНЕМ и НДНВ: ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СМЕДЕРЕВА ДА ПОКАЖЕ ВИШЕ ОДГОВОРНОСТИ

 

f w-1x-1Пословно удружење Асоцијација локалних и независних медија Локал прес, Асоцијација независних електронских медија и Независно друштво новинара Војводине најоштрије осуђују понашање градоначелнице Смедерева Јасне Аврамовић према новинарима.

Сматрамо недопустивим да се у било ком контексту, а камоли са скупштинске говорнице новинарке називају „несрећним новинаркама које сањају грозоморне снове“, а дописници „људомрсцима који пишу искључиво ружно о свом граду“.

esektkqturbxy9jmzizn2y2njeyy2e3zdjmzju2otjjmgjlzjyxnwnjyy5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwgaЛокал прес, АНЕМ и НДНВ сматрају да омаловажавање и вређање новинара представља вид притиска, а самим тим и повреду слободе јавног информисања. Оваква пракса посебно је недопустива у малим локалним срединама, јер угрожава сигурност новинара и онемогућава квалитетно и непристрасно  информисање грађана.

Од градоначелнице Смедерева захтевамо да се новинарима јавни извини за своје понашање и убудуће покаже већи степен одговорности у складу са функцијом коју обавља.

 

БЕОГРАД – НОВИ САД – КРАГУЈЕВАЦ

28.09.2016.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *