Saopštenje PU Lokal pres, ANEM i NDNV: GRADONAČELNICA SMEDEREVA DA POKAŽE VIŠE ODGOVORNOSTI

 

f w-1x-1Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuju ponašanje gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović prema novinarima.

Smatramo nedopustivim da se u bilo kom kontekstu, a kamoli sa skupštinske govornice novinarke nazivaju „nesrećnim novinarkama koje sanjaju grozomorne snove“, a dopisnici „ljudomrscima koji pišu isključivo ružno o svom gradu“.

esektkqturbxy9jmzizn2y2njeyy2e3zdjmzju2otjjmgjlzjyxnwnjyy5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwgaLokal pres, ANEM i NDNV smatraju da omalovažavanje i vređanje novinara predstavlja vid pritiska, a samim tim i povredu slobode javnog informisanja. Ovakva praksa posebno je nedopustiva u malim lokalnim sredinama, jer ugrožava sigurnost novinara i onemogućava kvalitetno i nepristrasno  informisanje građana.

Od gradonačelnice Smedereva zahtevamo da se novinarima javni izvini za svoje ponašanje i ubuduće pokaže veći stepen odgovornosti u skladu sa funkcijom koju obavlja.

 

BEOGRAD – NOVI SAD – KRAGUJEVAC

28.09.2016.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *