ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење за јавност Института „Гоша“: ОБУКА НОВЕ ГРУПЕ МЛАДИХ ЗАВАРИВАЧА

У Центру за обуку заваривача Института Гоша, у Смедеревској Паланци, почетком септембра месеца започео је нови Курс за младе завариваче и то за три конвенционална поступка, MIG-MAG, ручно електролучно заваривање (REL), и TIG, који ће бити завршен у другој половини децембра месеца ове године.

Након процеса селекције кандидата која је подразумевала процену талента и вештина за овај занат, али и мотивације да се овим занимањем баве, тим пројекта Подстицање запошљавања младих изабрао је 45 кандидата који су обуку започели. Занимљиво је, да ће обуку похађати и две девојке које у овом занату виде шансу да стекну вредне вештине и да се запосле.

Пројекат Подстицање запошљавања младих се спроводи у оквиру Немачко-српске развојне сарадње и има за циљ да незапосленим младим људима узраста од 18 до 35 година помогне да се запосле и креирају сопствени животни пут.

Незапослени млади људи из целе Србије имају шансу да учествују у стручним обукама које овај пројекат пружа и да стекну знања и вештине којима могу лакше да пронађу свој пут до запослења. Управо имајући ово у виду, тим пројекта по други пут у овој години организује курс за младе завариваче како би овладали овим занатом и стекли међународно признати сертификат.

Да подсетимо, почетком године у Институту Гоша обуку је завршило 32 кандидата. Обука је трајала скоро 4 месеца, а интересовање за новопечене завариваче показале су многобројне домаће и иностране фирме.

Институт Гоша изражава задовољство због сарадње са Немачком организацијом за међународну сарању (ГИЗ), која у Србији реализује пројекте које финансира Влада Савезне Републике Немачке. У наредном периоду очекујемо успешан наставак сарадње.

Осим тога Институт Гоша жели да образује младе људе и за друге профиле занимања, дајући свој допринос актуелном увођењу система дуалног образовања у Србији.

 

 

ИНСТИТУТ ГОША д.о.о.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *