Saopštenje za javnost OŠ „Radomir Lazić“: DAN ZA PAMĆENJE

3-68U ove tri reči mogao bi se sažeti čitav taj 21. septembarski dan u Osnovnoj školi „Radomir Lazić“ u Azanji. Pomenutoj školi je, na prigodnoj svečanosti, uručena nagrada Vojvođanske banke kao pobedniku „Olimpijskog karnevala“.

Škola je nagrađena sportskom opremom u vrednosti od 100.000 dinara, a takmičenje je organizovala pomenuta banka u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Centrom za brazilsku kulturu.

Sala azanjskog Doma kulture bila je mala da primi sve zainteresovane koji su želeli da prisustvuju ovoj svečanosti. Svečanosti su prisustvovali: učenici, zaposleni, veliki 2-18broj meštana, delegacija opštine Smederevska Palanka, predstavnici Vojvođanske banke, Centra za brazilsku kulturu, a specijalni gost bio je osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju kajakaš Milenko Zorić.

Na svečanosti je prikazan dvadesetominutni film o istorijatu škole i njenim najuspešnijim učenicima, a prisutnima su se obratili: Slađana Ž. Jelić, direktorka naše škole, Jelena Miloradović, direktorka filijale Vojvođanske banke u Smederevskoj Palanci, i Milenko Zorić koji je i uručio plaketu direktorki. Takođe prisutni su bili u prilici da pogledaju i dvadesetominutni program koji su pripremili članovi Centra za brazilsku kulturu u kojem su dominirale 2-36veštine kapoere i sambe. Na pozorniici su se tom prilikom pojavili i naši učenici koji su školi obezbedili ovu vrednu nagradu. Program je vodio nastavnik Damir S. Živković.

Nakon oficijalnog dela odigrana je revijalna fudbalska utakmica uz nezaobilazno fotografisanje i deljenje autograma. I ne treba da se kaže da je najviše posla imao naš olimpijac koji je strpljivo potpisivao i pozirao.

Čitav tok svečanosti ispratili su i predstavnici medija: Radio televizije Srbije i Televizije Jasenica.

Izražavamo iskrenu nadu da smo bili dobri domaćini, dostojno sebe predstavili i tako poslali pozivnicu našim gostima da nas opet posete.

 

You may also like...

1 Response

  1. 24 septembra, 2016

    […] Internet portalu „Palanačkih varoških novina“ […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.