Saopštenje zaposlenih u JKP ”Vodovod” povodom plasiranja lažnih vesti na lažnim fejsbuk profilima

Zaposleni u JKP „Vodovod“ objavili su saopštenje za javnost povodom lažnih vesti koje se plasiraju na lažnim fejsbuk profilima, a koje diskredituju ovo preduzeća i sve zaposlene. Saopštenje za javnost prenosumo u celini:

-Zaposleni u JKP „Vodovod“ najoštrije osuđuju navode sa fejsbuk profila „Palanački kiseljak“ kojima je smrt dugogodišnje radnice ovog preduzeća i majke troje dece zloupotrebljena u političke svrhe.

Umesto iskrenog saučešća porodici zbog nenadoknadivog gubitka, tragični događaj je na navedenom profitu iskorišćen kao povod za iznošenje najgnusnijih laži sa ciljem da se diskredituje JKP „Vodovod“ i direktor ovog Javnog preduzeća.

Zbog učestalih napada na JKP „Vodovod“ i širenja lažnih vesti preko fejsbuk profila „Palanački kiseljak“ i „Čista Palanka“, a radi objektivnog informisanja, zaposleni u JKP „Vodovod“ obaveštavaju građane Smederevska Palanka sledeće:

JKP „Vodovod“ posluje u veoma teškim uslovima, pod blokadom računa koja neprekidno traje počev od 22. jula 2014. godine. I pored blokade računa i nedostatka sopstvenih sredstava JKP „Vodovod“, počev od sredine 2017. godine, uspeva da svim korisnicima obezbedi uredno vodosnabdevanje, što će činiti i dalje. Preduzeće aktivno učestvuje u komunalnom opremanju opštine kroz izgradnju novih, rekonstrukciju i tekuće odžavanje postojećih vodovodnih i kanalizacionih linija i drugih vitalnih vodnih objekata. Smanjen je zaostatak u isplati zarada iz ranijeg perioda, dok se tekuće zarade i doprinosi redovno izmiruju. Solidarnu pomoć Preduzeće isplaćuje u skladu sa Zakonom i opštim aktima.

Zaposleni obaveštavaju građane Smederevska Palanka da je rad JKP „Vodovod“ javan i da korisnici naših usluga i sva druga zainteresovana lica informacije o poslovanju Preduzeća, Uvid u dokumenta i kopije istih mogu dobiti od nadležnih lica u Preduzeću, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Zaposleni u JKP „Vodovod“ podržavaju uspostavljanje pravne države i vladavinu prava i zakona i smatraju da se borba protiv svake vrste kriminala i zoupotreba ne vodi preko društvenih mreža kroz paušalno etiketiranje i omalovažavanje pojedinaca već preko nadležnih državnih Institucija.

U Smederevskoj Palanci, dana 31. maja 2022. godine

Zaposleni u JKP „Vodovod“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *