ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење запослених у ЈКП ”Водовод” поводом пласирања лажних вести на лажним фејсбук профилима

Запослени у ЈКП „Водовод“ објавили су саопштење за јавност поводом лажних вести које се пласирају на лажним фејсбук профилима, а које дискредитују ово предузећа и све запослене. Саопштење за јавност преносумо у целини:

-Запослени у ЈКП „Водовод“ најоштрије осуђују наводе са фејсбук профила „Паланачки кисељак“ којима је смрт дугогодишње раднице овог предузећа и мајке троје деце злоупотребљена у политичке сврхе.

Уместо искреног саучешћа породици због ненадокнадивог губитка, трагични догађај је на наведеном профиту искоришћен као повод за изношење најгнуснијих лажи са циљем да се дискредитује ЈКП „Водовод“ и директор овог Јавног предузећа.

Због учесталих напада на ЈКП „Водовод“ и ширења лажних вести преко фејсбук профила „Паланачки кисељак“ и „Чиста Паланка“, а ради објективног информисања, запослени у ЈКП „Водовод“ обавештавају грађане Смедеревска Паланка следеће:

ЈКП „Водовод“ послује у веома тешким условима, под блокадом рачуна која непрекидно траје почев од 22. јула 2014. године. И поред блокаде рачуна и недостатка сопствених средстава ЈКП „Водовод“, почев од средине 2017. године, успева да свим корисницима обезбеди уредно водоснабдевање, што ће чинити и даље. Предузеће активно учествује у комуналном опремању општине кроз изградњу нових, реконструкцију и текуће оджавање постојећих водоводних и канализационих линија и других виталних водних објеката. Смањен је заостатак у исплати зарада из ранијег периода, док се текуће зараде и доприноси редовно измирују. Солидарну помоћ Предузеће исплаћује у складу са Законом и општим актима.

Запослени обавештавају грађане Смедеревска Паланка да је рад ЈКП „Водовод“ јаван и да корисници наших услуга и сва друга заинтересована лица информације о пословању Предузећа, Увид у документа и копије истих могу добити од надлежних лица у Предузећу, у складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Законом о заштити података о личности.

Запослени у ЈКП „Водовод“ подржавају успостављање правне државе и владавину права и закона и сматрају да се борба против сваке врсте криминала и зоупотреба не води преко друштвених мрежа кроз паушално етикетирање и омаловажавање појединаца већ преко надлежних државних Институција.

У Смедеревској Паланци, дана 31. маја 2022. године

Запослени у ЈКП „Водовод“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *