ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Седница Штаба за ванредне ситуације за територију Општине Смедеревска Паланка

Седница Штаба за ванредне ситуације за територијуОопштине Смедеревска Паланка, одржана је у понедељак 9. јануара 2017. године у Малој сали СО.

На седници Штаба за ванредне ситуације присутни су били:

Топлица Пинторовић, председник Општине, командант штаба

Милош Сакић, начелник штаба, инспектор за цивилну заштиту

Снежана Жарковић, члан штаба, секретар Црвеног крста

Душан Вуковић, члан штаба, в.д. директора Водовода

Живадин Марковић, члан штаба, директор «Електромораве»

Ивица Рашић, члан штаба, командир ВСЈ

Игор Вујовић, члан штаба, «Водопривреда» а.д

Андреја Лукић, члан штаба, начелник Полицијске станице

Др Ивана Старовић Ђурђевић, члан штаба, в.д директора Дома Здравља

Др Никола Ристић, члан штаба, в.д. директора ОБ «Стефан Високи»

Драган Милић, члан штаба, начелник Општинске управе

Др Снежана Златковић, члан штаба, епидемиолог Дома здравља

Чланови Штаба за ванредне ситуације, којим је председавао председник Општине Топлица Пинторовић, разматрали су рад зимске службе која у условима веома ниских температура функционише како треба. Путеви на територији наше општине су проходни, набавка неопходних агрегата је извршена и соли има довољно. Екипе предузећа «Нискоградња» које одржавају локалне путне правце на територији Општине Смедеревска Паланка путеве третирају ризлом због веома ниских температура.

Чланови штаба за Ванредне ситуације на седници су разматрали и начине на које се може помоћи породици Поповић из Азање, чија је кућа претрпела велику материјалну штету након пожара који је захватио овај објекат 07. јануара 2017. године. Одлука Штаба је да се свакодневно обавља коoрдинација са свим службама и институцијама на територији наше општине које су задужене за пружање помоћи у оваквим ситуацијама а то су: Полиција, Центар за социјални рад, Црвени крст Смедеревске Паланке и образовне установе.

Под тачком «Текућа питања», чланови штаба су разматрали проблем дуговања за електричну енергију у 6 месних канцеларија где се налазе матична подручја. Донета је одлука да у најхитнијем року одржи састанак између овлашћеног представника локалне самоуправе и представника «Електродистибуције».

У оквиру «Текућих питања» донета је одлука да се, због екстремно ниских температура, формира прихватни центар за бескућнике у просторијама МЗ «Доњи Град» и МЗ «Колонија».

Закључак је да су се седници Штаба за ванредне ситуације одазвале и активно учествовале све надлежне службе и институције и да је ситуација на територији Општине Смедеревска Паланка стабилна.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *