ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Семинар у СШ „Жикица Дамњановић“: „НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА НА РОДНО ЗАСНОВАНО НАСИЉЕ“

У Средњој школи „Жикица Дамњановић“ у Смедеревској Паланци организован је семинар за ученике ове образовне установе под називом „Нулта толеранција на родно засновано насиље“.

Семинар је део ширег пројекта који реализује Аутономни женски центар (АЖЦ) из Београда у сарадњи са Удружењем жена „Фемина“ из Смедеревске Паланке, Групом за заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Средњом школом „Жикица Дамјановић“, а уз финансијсну подршку Фонда Уједињених нација за сузбијање насиља према женама (УНТФ).

Циљ пројекта је да допринесе повећању безбедности девојака у средњим школама и на факултетима од сексуалног и родно заснованог насиља кроз подизање нивоа знања и информисаности младих, њихово оснаживање да преиспитују своје ставове и вредности и буду носиоци позитивних промена у друштву. Такође, циљ је и унапређење институционалног одговора у превенцији и заштити од насиља у средњим школама и на факултетима, као и подизање свести јавности на ову тему.

У првом делу реализације овог пројекта крајем марта месеца, у Хотелу „Језеро“ у Смедеревској Паланци, одржан је семинар под називом „Заштита жена и деце од насиља у породичном контексту – улога образовно-васпитних установа“ у чијем раду је учествовало по 12 наставника Паланачке гимназија и Средње школе „Жикица Дамњановић“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *