ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Школски и Дечији диспанзери Дома здравља добили од Општине нове рачунаре

Школски и Дечији диспанзери паланачког Дома здравља добили су од Општине вредну помоћ, у виду 12 рачунара са штампачима, који ће олакшати и убрзати административне послове.

То је, у обраћању јавности, истакла и директорка ове здравствене установе, чији је оснивач Општина Смедеревска Паланка.

-Наша рачунарска опрема је застарела и зато смо се обратили Општини, као оснивачу, а председник Никола Вучен је схватио проблематику и обезбедио нам је 12 нових комплетних рачунара који ће свакако олакшати рад Дечијег и Школског диспанзера – рекла је Ивана Ђурђевић Старовић.

Према речима председника Општине, Николе Вучена, уочена је потреба за новијом рачунарском техником у Школском и Дечијем диспанзеру и то је успешно реализовано.

– Пронашли смо начин како да помогнемо и запосленима у здравству и пацијентима да што брже и квалитетније добију здравствену заштиту. Овде се лече деца и ту нема препрека и баријера и сви тога морамо да будемо свесни. Деца морају да буду приоритет. У плану је измештање Дечијег и Школског диспанзера, као и Саветовалишта, у друге просторије. Наиме, реч је о простору Градске апотеке. Радимо на изради пројекта. Уз помоћ Владе Републике Србије и ангажовањем нас у локалној самоуправи, који смо и иницијатори ове идеје, планирамо да следеће године реализујемо премештање у нове просторије. Просторије садашњег Дечијег и школског диспанзера дуго нису саниране , а услови за рад у постојећем простору, у који долазе деца, нису задовољавајући – нагласио је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *