Školski i Dečiji dispanzeri Doma zdravlja dobili od Opštine nove računare

Školski i Dečiji dispanzeri palanačkog Doma zdravlja dobili su od Opštine vrednu pomoć, u vidu 12 računara sa štampačima, koji će olakšati i ubrzati administrativne poslove.

To je, u obraćanju javnosti, istakla i direktorka ove zdravstvene ustanove, čiji je osnivač Opština Smederevska Palanka.

-Naša računarska oprema je zastarela i zato smo se obratili Opštini, kao osnivaču, a predsednik Nikola Vučen je shvatio problematiku i obezbedio nam je 12 novih kompletnih računara koji će svakako olakšati rad Dečijeg i Školskog dispanzera – rekla je Ivana Đurđević Starović.

Prema rečima predsednika Opštine, Nikole Vučena, uočena je potreba za novijom računarskom tehnikom u Školskom i Dečijem dispanzeru i to je uspešno realizovano.

– Pronašli smo način kako da pomognemo i zaposlenima u zdravstvu i pacijentima da što brže i kvalitetnije dobiju zdravstvenu zaštitu. Ovde se leče deca i tu nema prepreka i barijera i svi toga moramo da budemo svesni. Deca moraju da budu prioritet. U planu je izmeštanje Dečijeg i Školskog dispanzera, kao i Savetovališta, u druge prostorije. Naime, reč je o prostoru Gradske apoteke. Radimo na izradi projekta. Uz pomoć Vlade Republike Srbije i angažovanjem nas u lokalnoj samoupravi, koji smo i inicijatori ove ideje, planiramo da sledeće godine realizujemo premeštanje u nove prostorije. Prostorije sadašnjeg Dečijeg i školskog dispanzera dugo nisu sanirane , a uslovi za rad u postojećem prostoru, u koji dolaze deca, nisu zadovoljavajući – naglasio je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.