ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

СКОР Смедеревска Паланка: ПЕТРОВИЋ И ЈАНОЈЛИЋ УЧЕСТВОВАЛИ У ПРОГРАМУ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ У ВЕЛИКОМ РАТУ

Чланови Савеза књижевника у отаџбини и расејању (СКОР), Милован Мићо Петровић и Драгољуб Јанојлић, учествовали су у програму који је одржан поводом обележавања 102. годишњице ослобођења Смедеревске Паланке у Великом рату, који је организовала Подружница потомака старих ратника 1912—1920, на челу са председником Миланом Тодоровићем.

После пригодног говора Родољуба Станимировића, заменика председника Скупштине општине, Милован Петровић говорио је своје песме „Голготом до живота“ и „Душа одбегла од тела Србију пожелела“.

Драгољуб Јанојлић је, у име председника Републичког одбора потомака старих ратника пуковника Љубе Марковића, саопштио одлуку о додели Споменице стогодишњице завршетка Првог светског рата Родољубу Станимировићу.

Петровић се нашао и у делегацији која је положила венац на споменик умрлим рањеницима у резервној војној болници у Смедеревској Паланци. Ово спомен обележје подигло је коло Српских сестара.

Огранак СКОР-а Смедеревска Паланка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *