SKOR Smederevska Palanka: PETROVIĆ I JANOJLIĆ UČESTVOVALI U PROGRAMU POVODOM OBELEŽAVANJA GODIŠNJICE OSLOBOĐENJA SMEDEREVSKE PALANKE U VELIKOM RATU

Članovi Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR), Milovan Mićo Petrović i Dragoljub Janojlić, učestvovali su u programu koji je održan povodom obeležavanja 102. godišnjice oslobođenja Smederevske Palanke u Velikom ratu, koji je organizovala Podružnica potomaka starih ratnika 1912—1920, na čelu sa predsednikom Milanom Todorovićem.

Posle prigodnog govora Rodoljuba Stanimirovića, zamenika predsednika Skupštine opštine, Milovan Petrović govorio je svoje pesme „Golgotom do života“ i „Duša odbegla od tela Srbiju poželela“.

Dragoljub Janojlić je, u ime predsednika Republičkog odbora potomaka starih ratnika pukovnika Ljube Markovića, saopštio odluku o dodeli Spomenice stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata Rodoljubu Stanimiroviću.

Petrović se našao i u delegaciji koja je položila venac na spomenik umrlim ranjenicima u rezervnoj vojnoj bolnici u Smederevskoj Palanci. Ovo spomen obeležje podiglo je kolo Srpskih sestara.

Ogranak SKOR-a Smederevska Palanka

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.