Spremna rešenja za dodelu novčane pomoći učenicima, studentima i mladim talentima

Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen potpisao je rešenja za dodelu novčane pomoći učenicima, studentima svih nivoa studija i mladim talentima.

Ove godine lokalna samouprava izdvojila je u tu svrhu pet miliona dinara, što je znatno veći iznos nego prethodne godine. Reč je o nepovratnim sredstvima , koja se svake godine izdvajaju za pomoć talentovanim mladim ljudima, koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate. Ove godine novčanu pomoć dobiće preko 550 učenika i studenata.

-Opština će i u buduće pomagati đacima i studentima, ali i drugim talentovanim mladim ljudima, pre svega što to smatramo svojom dužnošću. Istovremeno, radimo na stvaranju uslova da se po završetku školovanja ta deca vrate u našu opštinu, gde će ih čekati radno mesto. Za mene je posebno emotivan trenutak ceremonija uručivanja rešenja o pomoći, koja ove godine, zbog epidemiološke situacije, na žalost neće biti održana, već će rešenja biti uručivana pojedinačno. Svim učenicima i studentima želim mnogo uspeha u budućem školovanju i daljem profesionalnom angažmanu. Nagrada, koju uručujemo, je pokušaj da ih ohrabrimo, pokazujući, na simboličan način, da su za nas, predstavnike lokalne samouprave, rad i talenat istinski razlog da se borimo za bolje uslove života u našoj opštini – istakao je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *