ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Спремна решења за доделу новчане помоћи ученицима, студентима и младим талентима

Председник Општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен потписао је решења за доделу новчане помоћи ученицима, студентима свих нивоа студија и младим талентима.

Ове године локална самоуправа издвојила је у ту сврху пет милиона динара, што је знатно већи износ него претходне године. Реч је о неповратним средствима , која се сваке године издвајају за помоћ талентованим младим људима, који су у претходној школској години остварили запажене резултате. Ове године новчану помоћ добиће преко 550 ученика и студената.

-Општина ће и у будуће помагати ђацима и студентима, али и другим талентованим младим људима, пре свега што то сматрамо својом дужношћу. Истовремено, радимо на стварању услова да се по завршетку школовања та деца врате у нашу општину, где ће их чекати радно место. За мене је посебно емотиван тренутак церемонија уручивања решења о помоћи, која ове године, због епидемиолошке ситуације, на жалост неће бити одржана, већ ће решења бити уручивана појединачно. Свим ученицима и студентима желим много успеха у будућем школовању и даљем професионалном ангажману. Награда, коју уручујемо, је покушај да их охрабримо, показујући, на симболичан начин, да су за нас, представнике локалне самоуправе, рад и таленат истински разлог да се боримо за боље услове живота у нашој општини – истакао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *