Štab za vanredne situacije: OČEKUJE SE NORMALIZACIJA VODOSNABDEVANjA

Na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, analizirane su aktivnosti Štaba na odbrani od poplavnog talasa, koji je u noći imeđu petka i subote 16/17. jun – ugrozio područje naše opštine.
Na Štabu je konstatovano da je zahvaljujući nabavci i angažovanju pumpe, na mestu Crpne stanice br 8, izbegnuto da voda Kubršnice, koja je prelila most u Ratarima, gravitaciono dođe do Karađorđevog naselja.
Takođe, izgradnjom zečijeg nasipa kod mosta na Jasenici u Mramorcu, sprečeno je je izlivanje i plavljenje dela ovog naselja. U poplavljenim domaćinstvima, na mestima koja se nisu mogla braniti, vatrogasci-spasioci su pumpama crpili vodi, a Crveni krst je ugroženima delio pakete pomoći, hrane i sredstava za higijenu, što će biti činjeno i ubuduće.
Štab je razmatrao i izveštaj o vodosnabdevanju. Restrikcije su uvedene zbog plavljenja pumpi i električnih ormana na bunarima Buline vode i Singer. Ove se pumpe, uporedo sa opadanjem nivoa vode, sukcesivno puštaju u rad, pa se očekuje narednih dana normalizacija vodosnabdevanja.
Štab je razmatrao i izveštaje o šteti, na domaćinstvima, vodoprivrednoj i putnoj infrastrukturi. Zaključeno je da se hitno moraju obnovite crpne stanice (iako su one u vlasništvnu Srbija-voda).
Zaključeno je da se oformi komisija za procenu štete na vodoprivrednoj i putnoji infrastrukturi, na poljoprivrednim dobrima i domaćinstvima.
Opštinski štab za vanredne situacije u Palanci i nadalje će biti u stalnom zasedanju, sve do okončanja vanredne situacije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *