Susret fudbalera veterana Vodica i Ždrebana: PODRŠKA INICIJATIVI ZA BRATIMLJENJE

-Fudbalere predvodio učitelj Milan Todorović, a delegaciju Opštine Smederevska Palanka pomoćnik predsednika Milica Despotović

 

Susreti fudbalera veterana Vodica (Šumadija) i Ždrebana (Republika Srpska) prerasli su u  tradiciju sa izgledima  da dugo traju. Vodičani na čelu sa učiteljom Milanom Todorovićem bili su na Preobraženje u uzvratnoj poseti svojim prijateljima u Ždrebanu. Dočekani su na stari, tradicionalan način – pogačom i solju, a onda su se domaćini svojski potrudili da im boravak učine nezaboravnim. Goste iz Šumadije poveli su na kafu i osveženje u svoje domove, a po želji i u obližnje gradove: Modriču i Gradačac.

Ovoga puta u Ždreban je doputovala i delegacija Opštine Smederevska Palanka, koju je predvodila pomoćnik predsednika Milica Despotović. Bila je ovo lepa prilika da se „na nivou“ razgovara i o ranije pokrenutim inicijativa, posebno onoj koja se tiče bratimljenja  Modriče i Smederevske Palanke. U tome je naročito bio uporan vodički učitelj Milan Todorović, koji je deo radnog veka proveo u okolini Gradačca.

Utakmica veterana dva pomenuta sela  počela je razmenom poklona na fudbalskom terenu Ždrebana. U ime Opštine Smederevska Palanka poklone domaćinima ovog sportskog susreta uručila  je Milica Despotović. I ovom  prilikom, kao i godinama ranije, rečeno je da rezultat utakmice nije važan koliko je bitno da se neguju bratske veze srpskog naroda sa obe strane Drine. To su domaćini u više  navrata ponovili i tokom dočeka fudbalera veterana Vodica i tokom zajedničke večere.

Predstavnici Opštine Modriča izrazili su želju da što pre dođe do bratimljenja dva  grada, a da se nakon toga saradnja proširi i na druge oblasti. Fudbaleri su pokrenuli ovu priču, a ocenjeno je da je trenutak kad se može učiniti i nešto više od  sportskog takmičenja, koje traje bezmalo celu deceniju.

Bio je ovo još jedan bratski susret koji će se pamtiti.

Dragoljub Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.