Sutra stiže tehnička voda

DSC06059Iz gradskog vodovoda sutra u 10 časova poteći će prve količine vode. Reč je o tehničkoj vodi koja, iako je hemijski i bakteriološki ispravna, ipak još nekoliko dana neće moći da se koristi za piće i kuvanje, zato što će biti hiperhlorisana.

Za samo dva i po dana, od trenutka kada se voda povukla, radnici JKP „Vodovod“, uz pomoć Štaba za vanredne situacije, uspeli su da osposobe crpnu stanicu, da je povežu na bunare u kojima voda nije zamućena, i stvore uslove za početak normalizacije vodosnabdevanja.

Na današnjem sastanku Štaba, direktor JKP „Vodovod“, Miodrag Mihajlović, u ime Zavoda za javno zdravlje Požarevac, i gradskog vodovoda, pročitao je saopštenje u kome se kaže:

-Obaveštavaju se građani Smederevske Palanke da će voda biti puštena u gradsku vodovodnu mrežu 23. maja u 10 časova. Voda se može koristiti samo u tehničke svrhe. To podrazumeva korišćenje vode samo za ličnu higijenu, i ostale higijensko-sanitarne potrebe. Voda ne sme da se koristi za piće i pripremanje hrane. Voda koja se šalje sa crpnog postrojenja je hemijski i bakteriološki ispravna, ali zbog obaveze hiperhlorisanja i ispiranja mreže, i čekanja na rezultate analize Zavoda za javno zdravlje Požarevac, voda se proglašava tehničkom.

Direktor Vodovoda je zamolio građane da vodu koriste racionalno, jer svi bunari još nisu u funkciji, i vode neće biti za celodnevnu upotrebu.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.