ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Сутра стиже техничка вода

DSC06059Из градског водовода сутра у 10 часова потећи ће прве количине воде. Реч је о техничкој води која, иако је хемијски и бактериолошки исправна, ипак још неколико дана неће моћи да се користи за пиће и кување, зато што ће бити хиперхлорисана.

За само два и по дана, од тренутка када се вода повукла, радници ЈКП „Водовод“, уз помоћ Штаба за ванредне ситуације, успели су да оспособе црпну станицу, да је повежу на бунаре у којима вода није замућена, и створе услове за почетак нормализације водоснабдевања.

На данашњем састанку Штаба, директор ЈКП „Водовод“, Миодраг Михајловић, у име Завода за јавно здравље Пожаревац, и градског водовода, прочитао је саопштење у коме се каже:

-Обавештавају се грађани Смедеревске Паланке да ће вода бити пуштена у градску водоводну мрежу 23. маја у 10 часова. Вода се може користити само у техничке сврхе. То подразумева коришћење воде само за личну хигијену, и остале хигијенско-санитарне потребе. Вода не сме да се користи за пиће и припремање хране. Вода која се шаље са црпног постројења је хемијски и бактериолошки исправна, али због обавезе хиперхлорисања и испирања мреже, и чекања на резултате анализе Завода за јавно здравље Пожаревац, вода се проглашава техничком.

Директор Водовода је замолио грађане да воду користе рационално, јер сви бунари још нису у функцији, и воде неће бити за целодневну употребу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *