ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Све јавне службе и волонтери даноноћно са угроженим грађанима на терену и у прихватним центрима: ДАНАС ЗВАНИЧНО ПОЧИЊЕ ЧИШЋЕЊЕ ПОПЛАВЉЕНОГ ПОДРУЧЈА  

p3Све јавне службе и волонтери даноноћно су са угроженим грађанима на терену и у прихватним центрима.

У страхоти која је снашла Смедеревску Паланку општински Штаб за ванредне ситуације деловао је енергично и све време био у заседању, доносећи кључне одлуке у циљу умањења последица страшне поплаве и заштите живота и здравља грађана.

DSC05922Помоћ у Смедеревску Паланку стизала је и стиже, буквално, са свих страна и она се лагерује на неколико локација и дистрибуира по утврђеним приоритетима.

Паланачке здравствене установе, ОБ „Стефан Високи“ и Дом здравља свакодневно по неколико пута прегледају грађане који су у прихватним центрима, уз посебну бригу о најмлађим и најстаријим суграђанима.

Ватрогасна служба, полиција и војска са свим својим ресурсима одрадили су и раде огроман посао у најкритичнијим деловима поплављених подручја.

20140516_170905Радници паланачког Центра за социјални рад су већ пет дана у непрекидном дежурству у својој установи и прихватним центрима где обезбеђују хигијенске услове и снабдевање.  У згради Центра је и једна од база за пријем помоћи, а неколико десетина корисника Центра за социјални рад данас ће радити на уклањању лешева животиња у Карађорђевом насељу.

У дежурства у прихватним центрима од јуче су укључене и васпитачице ПУ „Чика Јова Змај“.

20140517_190617Пред свима нама су тешки дани и задаци које морамо да извршимо да би спречили још већу трагедију.

Данас, у уторак у 9 часова, званично почиње чишћење и дезинфекција поплављеног подручја.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *