Sve javne službe i volonteri danonoćno sa ugroženim građanima na terenu i u prihvatnim centrima: DANAS ZVANIČNO POČINjE ČIŠĆENjE POPLAVLjENOG PODRUČJA  

p3Sve javne službe i volonteri danonoćno su sa ugroženim građanima na terenu i u prihvatnim centrima.

U strahoti koja je snašla Smederevsku Palanku opštinski Štab za vanredne situacije delovao je energično i sve vreme bio u zasedanju, donoseći ključne odluke u cilju umanjenja posledica strašne poplave i zaštite života i zdravlja građana.

DSC05922Pomoć u Smederevsku Palanku stizala je i stiže, bukvalno, sa svih strana i ona se lageruje na nekoliko lokacija i distribuira po utvrđenim prioritetima.

Palanačke zdravstvene ustanove, OB „Stefan Visoki“ i Dom zdravlja svakodnevno po nekoliko puta pregledaju građane koji su u prihvatnim centrima, uz posebnu brigu o najmlađim i najstarijim sugrađanima.

Vatrogasna služba, policija i vojska sa svim svojim resursima odradili su i rade ogroman posao u najkritičnijim delovima poplavljenih područja.

20140516_170905Radnici palanačkog Centra za socijalni rad su već pet dana u neprekidnom dežurstvu u svojoj ustanovi i prihvatnim centrima gde obezbeđuju higijenske uslove i snabdevanje.  U zgradi Centra je i jedna od baza za prijem pomoći, a nekoliko desetina korisnika Centra za socijalni rad danas će raditi na uklanjanju leševa životinja u Karađorđevom naselju.

U dežurstva u prihvatnim centrima od juče su uključene i vaspitačice PU „Čika Jova Zmaj“.

20140517_190617Pred svima nama su teški dani i zadaci koje moramo da izvršimo da bi sprečili još veću tragediju.

Danas, u utorak u 9 časova, zvanično počinje čišćenje i dezinfekcija poplavljenog područja.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *