ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Свечаност у Институту „Гоша“ у Смедеревској Паланци: СЕРТИФИКАТИ ЗА МЛАДЕ ЗАВАРИВАЧЕ

-Обуку успешно завршило 32 кандидата који су оспособљени  за три конвенционална поступка

 

У Центру за обуку Института „Гоша“ у Смедеревској Паланци свечано су уручени сертификати младићима који су успешно завршили обуку за завариваче. То су учинили Мирко Личина, директор Института  и Ивана Симоновиће , представница пројекта Подстицање запошљавања младих.

Пројекат је  резултат вишегодишње сарадње  Института „Гоша“ и  ГИЗ-а. На обуци, која је трајала четири месеца, било је 32 кандидата.  Они су стекли знање и вештине неопходне за завариваче зa три конвенционална поступка заваривања. Сви су успешно положили завршни тест и тако стекли услов за добијање сертификата који је и међународно признат.

-Користим прилику да се захвалим ГИЗ-у и његовом тим, пре свих,  водећем координатору Програма за одрживи развој у Србији, господину Heinc Dieter Harbersu, пројект менаџерима Даници Белић, Ивани  Симоновић и Милошу Иконићу, који су обезбедили све неопходне услове за успешну реализацију пројекта – казао је на свечаности директор Института „Гоша“ Мирко Личина.

Он је истовремено похвалио своје колеге, менторе инжењере и своје помоћнике Златана Милутиновића и Милана Проколаба, као и тим  инструктора  на челу  са шефом Центра за обуку, инжењером Данијелом Павловићем.

Говорећи о значају поменутог пројекта, директор Личина је нагласио да је циљ био  да се млади, а незапослени, обуче за занимање и професију која је, како се изразио,  лако запошљива и тражена  у систему привређивања.

-Сведоци смо колико је заваривач тражено и цењено занимање код нас и у свету – додао је Личина.- Од овог тренутка ваш живот се мења набоље и трудите се да се стално образујете.- На свечаност смо позвали представнике неколико фирми, које имају потребе за заваривачима. На нас можете рачунати и кад је у питању повезивање са послодавцима, а уверен сам да ће вам наша препорука увек добро доћи.

Директор  Мирко Личина је истакао да Институт „Гоша“ ради на новим пројектима и најавио да се припрема нова група младих за обуку за завариваче.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *