ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

„Тематски оријентиринг“ у ОШ „Радомир Лазић“

Основна школа „Радомир Лазић“ је у сарадњи са Оријентиринг савезом Србије организовала такмичење у „Тематском оријентирингу“ за све своје ученике. Такмичење је организовано у оквиру недеље посвећене обележавању Дана школе.

Такмичење је организовано у две категорије: за ученике од 1. до 4. разреда и за ученике од  5. до 8. разреда и било је екипно (по четири члана у свакој екипи). Млађи узраст је поред основног сналажења у природи имао обавезу да прође и три контролне тачке спретности. Старији узраст је своје контролне тачке имао у виду одговарања на питања из математике, географије и биологије.

Након збрајања резултата проглашене су по три првопласиране екипе у сваком разреду које су награђене дипломама, а победници у млађим разредима су награђени и играчкама за сваког члана победничке екипе.

Проглашене су и три најбоље екипе старијих разреда у апсолутној категорији које су награђене медаљама, а првопласирана екипа биће награђена и спортским патикама.

Пласман:

  1. место: Катарина Арсенијевић, Марко Ранковић, Душан Вулићевић и Марија Живковић (6. разред)
  2. место: Миљана Палић, Андрија Баошић, Михајло Ђорђевић и Димитрије Бајкић (8. разред)
  3. место: Ивана Адамовић, Игњат Батинић, Стефан Павић и Марија Поповић (6. разред)

Такмичењем су руководили Ненад Јанчић и Добрица Јелић, потпредседник Оријентиринг савеза Србије. Учеснике је посетио и Урош Савић, генерални секретар Савеза за школски спорт Србије.

 

Д.Ж.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *